ZAMALO I ONA DA NASTRADA: Nada Macura opisala DETALJE nezgode kada se SRUŠILA BINA! Puzala je do povređene Branke (VIDEO)
Foto: Printscreen/Youtube

OZBILJNA NEZGODA

ZAMALO I ONA DA NASTRADA: Nada Macura opisala DETALJE nezgode kada se SRUŠILA BINA! Puzala je do povređene Branke (VIDEO)

Tragedija je mogla da bude i veća, jer se u trenutku nesreće na bini nalazilo još ljudi

Objavljeno:

Portparolka beogradske Hitne pomoći, Nada Macura, pukom srećom izbegla je nezgodu kada se na binu festivala "Banatska priča" u Zrenjaninu obrušila montažna konstrukcija, i to jer se u trenutku pada doktorka fotografisala sa publikom.

Macura je nesreću izbegla jer se u datom trenutku fotografisala sa nepoznatom ženom.

- Došao je trenutak da se proglasi pobednik festivala, a Branka je pozvala članove žirija da dođu do bine. Jedna gospođa me je zamolila da se slikamo, a konstrukcija je pala baš u tom trenutku. Da se nisam fotografisala, možda bih i ja bila povređana - svedoči portparolka Hitne pomoći za Večernji list.

Međutim, čim se nesrećni događaj zbio, najpoznatija doktorka u Srbiji pružila je prvu pomoć povređenima. Kako sama kaže, nekoliko minuta nisu znali kako da priđu povređenoj Branki.

Na festivalu 'Banatska priča
Na festivalu "Banatska priča" u Zrenjaninu obrušila se bina foto: Printscreen/ RTS

Macura: Puzala sam

- To je teška konstrukcija, i četiri mladića su je jedva podigla i sve vreme pridržavala kako bih se ja provukla do Branke. Puzala sam do nje... Ležala je preko stolova na kojima su se nalazili pokloni. Bila je bez svesti 10 minuta. Bezuspešno sam pokušavala da joj izvučem jezik, kako se ne bi ugušila, i pritom je polivala vodom. U jednom trenutku je došla svesti, ali je jedva govorila. Pokušala je da se pomeri i tog časa sam znala da joj kičma nije povređena. Ipak, oba plućna krila su joj stradala, a zadobila je i nekoliko preloma rebara - ističe Macura.

Dalibor Bubnjević, direktor i glavni i odgovorni urednik lista Zrenjanin, u kojem Branka Jajić radi kao novinarka, veli da je dobio potvrdu da je Brankino zdravstveno stanje dobro.

Tragedija je mogla da bude i veća, jer se u trenutku nesreće na bini nalazilo još ljudi. Sem toga, tokom manifestacije na bini su se nekoliko sati smenjivali KUD-ovi koji su izvodili kulturno-umetnički program. Među njima najviše je bilo dece, piše zrenjaninski portal.

Nada Macura je povređenima pružila prvu pomoć
Nada Macura je povređenima pružila prvu pomoć foto: Filip Plavčić

Srećom, mališani su prošli nepovređeno jer su bili brzi i istog časa skočili sa bine.

Uhapšen vlasnik firme koja je postavila konstrukciju

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uhapsili su i po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Zrenjaninu, odredili meru zadržavanja D. Š. (50) iz Sremske Kamenice, zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično delo, teško delo protiv opšte sigurnosti, saopštila je Policijska uprava u Zrenjaninu.

Osumnjičeni će uz krivičnu prijavu, biti privedeni Osnovnom javnom tužilaštvu u Zrenjaninu.

Bonus video RASTA IZAZVAO NA DVOBOJ ESTRADNOG MAGA: Namlatiću veću lovu od Popovića

(Espreso.co.rs/ Večernje novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.