SRCE NAM SE STEGLO KAD SMO ČULI: Poznata glumica bolovala od teške bolesti, napustila nas je u 50. godini (VIDEO)
Scena u kojoj se Buda prvi put upoznaje sa Mirom, Foto: Printscreen

sećate se slatke plavuše iz lifta?

SRCE NAM SE STEGLO KAD SMO ČULI: Poznata glumica bolovala od teške bolesti, napustila nas je u 50. godini (VIDEO)

Svi se dobro sećaju porodice Trajković koja gradi mostove. Prvo je to bio deda, zatim sin, a onda je tu tradiciju trebalo da nasledi Budimir. Međutim, planove porodice pokvarila je jedna plavokosa Mirjana u koju se Buda ludo zaljubio

Objavljeno: 09:10h

Ovo bi ukratko bio siže filma "Ljubavni život Budimira Trajkovića", ali malo je poznata sudbina glumice Marine Nemet koja je usled teških zdravstvenih problema preminula 2010. godine.

Sa svega 17 godina kročila je ispred kamera i odmah dobila glavnu ulogu u čuvenom filmu "Ljubavni život Budimira Trajkovića", ali sudbina se poigrala sa Marinom Nemet koja je pretila da postane velika zvezda tadašnje Jugoslavije.

Supruga režisera Vatroslava Mimica prepoznala je njen talenat za glumu još u osnovnoj školi, kada je poziva da u Zagrebu glumi jednu od uloga u njegovom novom filmu. Tada je mislila da je sve to prolazna avantura, ali ipak nije bilo tako. Došla je na film i tamo ostala.

Ipak, nakon što je snimila prvu veliku glavnu ulogu u životu, Mirjanu u pomenutnom filmu, nastala je pauza i nije glumila nigde.

Tu pauzu iskoristila je kako bi završila Akademiju dramskih umetnosti u Zagrebu, gde je 1985. godine diplomirala.

Tokom 2006. godine razvodi se od supruga glumca Slavka Brankova sa kojim ima ćerku Tenu za koju je govorila da je njen najveći uspeh. Samo nekoliko meseci kasnije dobija informaciju da je njen suprug preminuo u 55. godini života, u trenutku dok njena mezimica ima samo dvaneast godina.

Četiri godine kasnije Marina saznaje da boluje od teške bolesti. Imala je jake glavobolje, koje su bile praćene velikom slabošću, mučninama i jakim bljeskom ispred očiju, te je odlučila da potraži pomoć lekara. Sredinom 2010. godine Marina je sasvim slučajno na rutinskom pregledu saznala da boluje od zloćudnog tumora, a lekari za nju nisu imali dobre prognoze.

Ubrzo je usledila operacija koja je trebalo da joj bude spas, ali život je drugačije režirao poslednje scene njenog života. Nakon što je izašla iz bolnice, koleginice iz pozorišta odigrale su predstavu "Tartuffe", a sav novac zarađen od prodaje ulaznica darovali su svojoj kolegnici. Na predstavi se pojavila kako bi se zahvalila kolegnicama, ali to je ujedno bilo i poslednje njeno pojavljivanje u javnosti. Bolest je, bila jača i 11. decembra 2010. godine izgubila je bitku sa karcinomom u 50-oj godini života.

Bonus video

Espreso Tviter, glumica Ivana Dudić

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.