KAD JE ONA PROLAZILA KNEZ MIHAJLOVOM SVI SU PADALI U NESVEST: Zbog svoje lepote zaustavljala je i saobraćaj, a bila je u vezi sa srpskim Pol Njumenom! (FOTO)(VIDEO)
Zvali su je "srpska Brižit Bardo", Foto: Printscreen

prelepa je i dan danas

KAD JE ONA PROLAZILA KNEZ MIHAJLOVOM SVI SU PADALI U NESVEST: Zbog svoje lepote zaustavljala je i saobraćaj, a bila je u vezi sa srpskim Pol Njumenom! (FOTO)(VIDEO)

Film „Ljubav i moda“, snimljen u Beogradu 1960. godine, predstavljao je prekretnicu u jugoslovenskom socijalizmu

Objavljeno: 10:04h

Prvi put u jednom domaćem filmu predstavljeni su lepi i mladi ljudi koji se bezbrižno vole, vozikaju i zabavljaju na igrankama, a zvezda tog filma bila je Beba Lončar.

Rođena 1943. godine kao Desanka, ova beogradska lepotica, studentkinja romanistike, već je imala za sobom jednu partizansku filmsku ulogu kad su joj prišli producenti. Kad je sve bilo gotovo, pričala je: „Došli su kod mene i rekli mi - snimaćeš jedan film, vozićeš vespu, nosićeš divne haljine, vozićeš se avionom… To je bilo kao san!“

Posle premijere Jugosloveni su dobili sopstvenu zvezdu - rodila se beogradska Brižit Bardo!

Svi su bili zaljubljeni u preslatku tinejdžerku plave kose – Bebu, a ona je volela prestoničkog plejboja Dejana Božovića, momka divne talasaste kose i prodornih plavih očiju, zbog kojih je tražio da ga zovu „srpskim Polom Njumenom“.

Zagrljeni, predstavljali su atrakciju beogradskog korzoa u Knez Mihailovoj ulici.

Beba je prelepa i danas
Beba je prelepa i danas foto: Damir Dervišagić

Bonus video

GLOSSY LIČNO Dejan Dedić: Uvek ću pamtiti Glogovčev savet

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.