SLOMILA MU JE SRCE, A ON NIJE MOGAO DA JE VIDI NA SAMRTI: Njoj je Toma Zdravković posvetio svoju najbolniju pesmu! (VIDEO)
Foto: printscreen/youtube/Toma Zdravković

mnogo je voleo

SLOMILA MU JE SRCE, A ON NIJE MOGAO DA JE VIDI NA SAMRTI: Njoj je Toma Zdravković posvetio svoju najbolniju pesmu! (VIDEO)

Pošto je uspeo nekako da preboli plavu Slavicu, u njegovo srce ušla je crna Olgica, koju je Toma ubrzo zaprosio

Objavljeno:

- Bio je savremeni trubadur. Njegova duša bila je satkana od ljubavi. Nosio je ljubav i prema grešniku i prema stradalniku i prema svakom biću na ovom svetu. Tražio je opravdanje, a ne osudu. U očima mu je bila toplina. I neviđena nežnost. I ljubav. Kad gleda, kao da natapa nežnošću i ljubavlju - ispričala je Olivera Katarina.

I zaista je bilo tako. Tomina najtužnija pesma "Buket belih ruža" otpevana je za Slavicu, devojku u koju je bio smrtno zaljubljen, a čiji se život ugasio dok još nije navršila ni 20 godina.

Sve je počelo dok je pevao u tuzlanskom hotelu "Bristol" kada je ugledao vitku plavušu Slavicu i odmah se zaljubio. U to vreme rešio je da ode u Beograd, gde je umesto popularnog kolege i prijatelja Dragana Tokovića zapevao u baru na Terazijama.

- Mojoj prvoj probi prisustvovali su fudbaleri Dragan Šekularac i Zoran Miladinović. Podsmeavali su mi se. Utučen i iskompleksiran, nisam primetio da Slavica sedi sa Zoranom. Shvatio sam da nešto nije u redu tek kad sam im prišao. Pred celim društvom rekla je da mora da obiđe neke prijateljice. Šta sam mogao nego da se složim. Vratio sam se u pustu sobu hotela "Balkan", a ona se pojavila tek posle ponoći - kasnije je ispričao Zdravković.

Pošto je uspeo nekako da preboli plavu Slavicu, u njegovo srce ušla je crna Olgica, koju je Toma ubrzo zaprosio. Njihov brak, međutim, nije dugo potrajao.

- Toma je menjao kafane, ali i gradove, pa se zadesio i na Svetom Stefanu. Tamo je saznao strašnu vest - dobio je telegram u kome je pisalo da je Slavica teško bolesna i da je na samrti. Kako je već imao zakazane nastupe, nije mogao da je vidi posljednji put. Pogođen njenom smrću, napisao je najdriljiviju pesmu u karijeri.

Pesma za Danku

Čuvenu pesmu "Danka, volim te" namenio je nekadašnjoj voditeljki TV dnevnika Danki Novović. Kako je nastala pesma "Danka" ispričao joj je Tomin brat. Toma je, pun inspiracije, jednog jutra probudio Novicu i rekao: "Jao, kakvu sam pesmu napisao, zove se ''Danka''.

- Seo je za klavir i Novici otpevao pesmu koja je zaista fantastična. Ali, u početku sam imala gard prema tome - ispričala je Danka. Toma je Danki poslao buket od sto karanfila, koje je ona besno razdelila komšijama.

- Bila sam ljuta, nisam htela da pričam sa njim. Kasnije sam shvatila da je malo žena kojima je, s toliko emocija, otpevana tako lepa pesma. Verovatno je Toma, ne verovatno nego sigurno, mene voleo. Bio je možda malo zaljubljen, a to je bila njegova inspiracija. Na jednom dočeku Nove godine, kada je zapevao tu pesmu, prišla sam mu, izljubila ga i zagrlila. Bio je srećan kao dete - iskrena je Novovićeva.

(Espreso.co.rs/Avaz.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.