GRCAJU U KREDITIMA: Mislile ste da ne znaju šta će sa parama, a oni jedva otplaćuju pozajmice i rate! (FOTO)
Foto: Dragan Kadić, Damir Dervišagić

zvezde koje je banka upropastila

GRCAJU U KREDITIMA: Mislile ste da ne znaju šta će sa parama, a oni jedva otplaćuju pozajmice i rate! (FOTO)

Mnogi poznati obratili su se bankama za stambene kredite, koje teško otplaćuju

Objavljeno:

Dok se pojedine zvezde sa domaće javne scene po svaku cenu trude da žive na visokoj nozi, dotle je sve više onih koji sve što zarade - daju bankama, ponajviše da bi rešili stambeno pitanje!

Ovakva sudbina nije zaobišla ni najveće srpske zvezde. Tako se Ceca Ražnatović obratila banci kada je 2006. godine odlučila da kupi kuću od 400 kvadrata na Kipru, koja joj, doduše, možda nije bila neophodna pored vile koju ima na Dedinju.

- Podigla sam kredit najnormalnije i otplaćujem ga svakog meseca - bilo je jedino što je pevačica pre nekoliko godina rekla na ovu temu, ne želeći da otkrije ni koliko je novca pozajmila od banke, niti koliko će dugo otplaćivati kredit.

foto: Damir Dervišagić

Pozajmice nisu strane ni Vladi Georgievu, koji je pre pet godina otkrio da se, poput većine građana Srbije, bori sa ratama za kredit.

- Baš kao i svaki normalan čovek koji ulaže u svoj posao i ja grcam u kreditima - požalio se svojevremeno Vlado na društvenim mrežama, ali nije želeo da precizira o kolikom kreditu se radi.

foto: fonet marko mii

A pre tačno deset godina pop pevačica Goca Tržan i njen tadašnji suprug Ivan Marinković obratili su se banci za pozajmicu kako bi kupili stan u Mirijevu. U međuvremenu, par se razveo, a teret isplate rate u švajcarskim francima za kredit pao je samo na Gocu.

- Kada sam podigla kredit za stan, mesečna rata mi je bila 570, a sada je 800 evra! Niko nije očekivao da će za samo nekoliko godina gotovo duplirati vrednost. Kredit mi je postao omča oko vrata - ispričala je svojevremeno pevačica.

foto: Dragan Kadić

Sličnu sudbinu doživeli su iSloboda i Vojin Ćetković, koji su pre deset godina postali vlasnici nekretnine u Novom Beogradu, koja je kupljena od kredita u francima.

- Bukvalno sve što zaradimo odmah dajemo banci. Imamo zaista veliki problem koji nas pritiska neopisivo. Blago rečeno, ne znamo kako da se iščupamo. Ma strašno je sve to i teško je za priču - rekla je nedavno glumica, kojoj je početna rata kredita zbog porasta kamate u švajcarskoj valuti vremenom duplirana.

foto: Fonet

Pop zvezda Nataša Bekvalac dobila je od banke pozajmicu od 20.000 evra kako bi pokrila sve troškove vezane za snimanje albuma „Original”.

Sličnu odluku donela je i pre nekoliko godina, kada se obratila banci za pozajmicu kako bi isplatila pesmu. Osim nje, kredit za album podigla je i Katarina Živković, koja je pozajmila istu sumu novca kao i Bekvalčeva.

- Planirala sam da objavim singl. Međutim, kada sam otišla kod kompozitora, svidelo mi se mnogo više pesama ... Dugo sam razmišljala, pa sam rešila sve da ih kupim. Zna se da pesme nisu jeftine, a ja sam kupila čak osam - rekla je svojevremeno Katarina.

foto: Damir Dervišagić

Goga Sekulić suočila se pre nekoliko godina sa ozbiljnim problemom kada joj je banka zbog neisplaćenih rata kredita poslala rešenje za iseljenje. Pevačica je tada potražila pravnu pomoć.

- Angažovala sam advokata jer sam polovinu kredita već otplatila. Ako mi oduzmu stan, moraće da mi vrate polovinu novca - rekla je tada Goga.

foto: Printscreen

Najnoviji primer zabeležila je dugogodišnja voditeljka „Slagalice” Marija Veljković, koja je nakon rođenja trećeg deteta odlučila da proširi životni prostor, te je bila prinuđena da se obrati banci za stambeni kredit.

foto: Dragan Kadić

(Espreso.co.rs/ Izvor: Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media