POSLE KARIĆEVE PONUDE DA IGRA NJEGOVU ŽENU, Džulija Roberts od nas dobila još jedan NEOBIČAN POZIV! (FOTO)
Foto: Fonet

uputili joj otvoreno pismo

POSLE KARIĆEVE PONUDE DA IGRA NJEGOVU ŽENU, Džulija Roberts od nas dobila još jedan NEOBIČAN POZIV! (FOTO)

Čeka se glumičin odgovor...

Objavljeno:

Sve je spremno za Dragačevski sabor trubača koji se ove godine održava od 9. do 13. avgusta. Po prvi put svi programski sadržaji kao i sam ulaz u Guču biće besplatni, a očekuje se da poseta premaši dosadašnje. Pozvani su gosti iz zemlje i regiona, visoki zvaničnici, a tokom sutrašnjeg dana zvaničan poziv dobiće i glumica Džulija Roberts koja se trenutno nalazi u Hrvatskoj.

- Sutra ćemo uputiti zvaničan poziv poznatoj glumici i njenoj porodici da posete našu manifestaciju, upoznaju se sa svim srpskim običajima, uživaju u zvuku trube i lepo se provedu - rekao je predsednik saborskog odbora Slobodan Jolović.

foto: Fonet

On je dodao da će biti puno novina na ovogodišnjem Saboru trubača ali je suština u vraćanju manifestacije njenim izvornim korenima. Na prvom mestu biće truba i trubači, takmičenje zbog kog Guča i postoji, a sve to upakovaće u dobru zabavu za mnogobrojne goste. Nakon dužeg vremena šatre će osvanuti i u porti crkve jer ta destinacija je prema Jolovićevim rečima ’’duša’’ Sabora.

- Ko nije odseo u Crkvenoj porti, počastio se dobrim jagnjećim i prasećim pečenjem, probao hajdučki ćevap, pojeo porciju kupusa, proje, dragačevskog sira i kajmaka i popio hladno pivo ili špricer, kao i da nije bio u Guči - zaključio je Jolović.

Inače, poziv da bude gost u Guči dobila je svetska glumica Džulija Roberts koja je do juče boravila u Beogradu.

U pismu stoji:

Poštovana Džulija,

Uputio sam Vam poziv 2012.godine da posetite Srbiju u vreme 52. Sabora trubača u Guči, budete moj gost, vidite lepo Dragačevo, čujete narodnu pesmu i trubače.

I sada, kao i tada, ističem da u Srbiji postoje dobro odgajeni i tradicionalno vaspitani srpski domaćini koji dočekuju goste sa svih strana sveta, predstavljajući na najbolji način svoju kulturu i tradiciju i poštujući njihovu.

Kad dođete u Dragačevo, videćete kako je u ovaj naš kraj utkana stara vokalna tradicija sa folklorom i glasovitim instrumentom trubom, uz geslo da tradiciju možemo voleti ili ne, ali je moramo poštovati.

foto: Profimedia

U Guči sve se više truba čuje ne samo iz Srbije, već i sa Kosova, Vojvodine, Republike Srpske, Evrope, Amerike, Rusije i čitavog sveta.

Na ovom podneblju, mlade generacije, izuzetno obrazovane i talentovane, svoju srpsku muzičku tradiciju oživljavaju svojim nadahnućima i snagom kakva se nigde ne sreće osim u Guči. Zbor toga i ovogodišnji Sabor i nosi slogan „truba nigde ne zvuči kao u Guči“, a da je to tačno govori tradicija duga preko pola veka i blizu 20 miliona domaćih i stranih gostiju koji su posetili ovu malenu a na daleko čuvenu varoš.

U Guči se događa nesvakidašnje okupljanje ljudi iz celoga sveta. Dolaze da čuju čudesne zvuke nacionalnog srpskog instrumenta trube a odlaze radosniji, zdraviji i tradicionalno mudriji.

Guči će te učiniti čast, a Vama i Vašoj porodici zadovoljstvo, da budete naš i moj gost u vreme 57. Sabora trubača, koji se ove godine održava od 9. do 13. avgusta.

S poštovanjem,

Slobodan Jolović.

(Espreso.co.rs/ Izvor: Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.