IMALA 17 GODINA, A ONDA JE TITO POKAZAO PRSTOM KA NJOJ: Posle toliko godina ŠOK DETALJI, tu je bila čak i Jovanka
Foto: IanDagnall Computing / Alamy / Alamy / Profimedia

malo ko zna

IMALA 17 GODINA, A ONDA JE TITO POKAZAO PRSTOM KA NJOJ: Posle toliko godina ŠOK DETALJI, tu je bila čak i Jovanka

Malo ko zna ove detalje

Objavljeno: 12:13h

Jasno je da je Ruška Jakić bila i ostala simbol stare Jugoslavije koje više nema.

Voditeljka je progovorila o staroj Jugoslaviji i uspomenama koje je vežu za nju.

- Pamtim da se u vreme mog detinjstva i mladosti cenio rad i da smo imali veliko poštovanje prema državi i tadašnjem predsedniku. Sećam se da mi je učiteljica bila zakon. Vaspitavala nas je i škola, isto koliko i porodica. Škola je bila druga porodica. Imali smo poštovanje, a sada tog poštovanja nemamo ni prema kome. Znali smo svi napamet stihove: "Druže Tito, mi ti se kunemo, da sa tvoga puta ne skrenemo - počela je ona pa dodala:

Voditeljka je progovorila o staroj Jugoslaviji
Voditeljka je progovorila o staroj Jugoslavijifoto: FORUM / Shutterstock Editorial / Profimedia

- Još uvek sam jako jugonostalgična i to pravo mi niko ne može oduzeti. Fali mi ta široka, velika zemlja. Što reče Zahar: "Jugo, Jugo, volesmo te dugo, te zemlje koje nema..." Ko može meni da kaže da ja nisam u Evropi? Pola sveta sam proputovala s crvenim pasošem. Kad god sam polazila na put, samo su mi govorili: "Čuvaj crveni pasoš da ti ga neko ne ukrade!" Bio je na najvećoj ceni.

1 / 5 Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Ruška je učestvovala u sletu.

- Jednom sam učestvovala u sletu. Bela suknjica i bluza i crvena marama oko vrata. To je bila najveća počast u to vreme. Ja nisam išla na radne akcije, ali je moj burazer išao. Posle radne akcije išlo se na letovanje. On me je jednom posle radne akcije sa svojim društvom vodio na letovanje u Herceg Novi i to pod šatorima. Oni su se svi družili i radili i besplatno su imali 15 dana na moru.

Ona je za Kurir sada otkrila kako je upoznala Tita.

- Imala sam 17 godina i tada je otvorena štamparija "Politike". Tito je došao u posetu s Jovankom i tačno je stao ispred mene i pokazao prstom na mene. On je voleo život, bio je hedonista. Dao nam je iluziju da i mi možemo da živimo tako. Kad sam otišla u London, nisu ni znali šta je Jugoslavija. Tito i Dubrovnik su bile dve reči koje su otvarale vrata celog sveta - rekla je Ruška.

Ruška otkrila kako je upoznala Tita.
Ruška otkrila kako je upoznala Tita.foto: IanDagnall Computing / Alamy / Alamy / Profimedia

Bonus video:

06:55

NA TIKTOKU SAM GLAVNA, A SVI MISLE DA SAM ODLEPILA Ruška Jakić kod Gajića o tajnom uhodi: Znači, on me PRATI 24 SATA! (VIDEO)

(Espreso /Kurir/A,Panić/ Prenela: M.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.