UNUK BATE ŽIVOJINOVIĆA JE OVAJ MLADIĆ, PRAVI JE PONOS SVOJE PORODICE: Liči na DEDU i posvećen je OBRAZOVANJU
Bata Živojinović, Foto: Antonio Ahel/ATAImages

porodica

UNUK BATE ŽIVOJINOVIĆA JE OVAJ MLADIĆ, PRAVI JE PONOS SVOJE PORODICE: Liči na DEDU i posvećen je OBRAZOVANJU

O legendarnom Valteru mnogo puta se pisalo i pričalo, a malo ko zna kako izgleda njegov unuk

Objavljeno:

Legendarni Velimir Bata Živojinović imao je želju da bude sahranjen pored svoje supruge Julijane Lule Živojinović u porodičnoj grobnici u selu Koraćica gde je glumac odrastao. Danas mu je konačno to i ispunjeno.

Njegovi posmrtni ostaci izmešteni su iz Aleje zaslužih građana i biće sahranjen u grobnici pored svoje supruge.

O legendarnom Valteru mnogo puta se pisalo i pričalo. Uprkos činjenici da nas je napustio još pre osam godina on i dalje živi kroz maestralno odigrane uloge.

Iako veliki glumac Bata je o svom privatnom životu retko i malo govorio u javnosti. Ipak, ono što se zna jeste da je za života voleo svoju suprugu, s kojom je proveo neverovatne 64 godine.

Iz tog prelepog braka dobili su dvoje dece, Miljka i Jelenu, koji su zasnovali svoje porodice i podarili im čak šestoro unučića, koji žive svuda po svetu. O njegovoj unuci Dini, koja je u poslednje vreme živela u Srbiji smo imali prilike povremeno da čujemo.

Bata Živojinović, Velimir Bata Živojinović
foto: Antonio Ahel/ATAImages

Dina je završila studije na Sorboni u Parizu, Kaliforniji i Londonu, a čini se da je na neki način tema njenog master rada usko povezana sa najbitnijom ulogom u životu Bate Živojinovića - Valterom. Dina je masterirala na jednoj bliskoj temi - Antiterorizmu.

Ipak, ona nije jedina koja je privlačila pažnju javnosti. Batin unuk, Velimir, nosi dedino ime i, ako je suditi prema fotografijama, veoma liči na svog dedu iz mladih dana.

Velimir je upisao studije na pretsižnom univerzitetu Sorbona u Parizu. Njegov otac, a Batin sin - Miljko, kaže da je Velimir od deke nasledio i dar za glumu. Međutim, ipak se odlučio da krene drugim putem.

- Svi smo srećni. Njegova je odluka da neće u glumce, upisao je zato nauku i inženjerstvo na Sorboni - objasnio je njegov otac Miljko jednom prilikom za domaće medije.

Bonus video:

02:20

POČEO SAM DA PIŠEM KNJIGU OD OČEVIH IZREKA Sin Bate Živojinovića o utiscima sa izložbe Bata u 90 slika: Otkrio jaku simboliku

(Espreso/Glossy/Ilić Milica/prenela:B.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.