ZNATE LI KO SU RODITELJI ISIDORE MINIĆ? Majka je MLADA PREMINULA, a u JUGOSLAVIJI su je OBOŽAVALI: Istina je...
Foto: Antonio Ahel/ATAImages

PONOSNA NA MAJKU

ZNATE LI KO SU RODITELJI ISIDORE MINIĆ? Majka je MLADA PREMINULA, a u JUGOSLAVIJI su je OBOŽAVALI: Istina je...

Malo ko zna da je baš Isidora ćerka velike glumice koja je jako mlada preminula

Objavljeno: 09:37h

Zanosna i uspešna glumica Isidora Minić viđena je sinoć na premijeri predstave "Mihael Kolhas" u JDP, a došla je u društvu koleginice i prijateljice Milice Mihajlović.

One nisu skidale osmeh sa lica, a moramo priznati da se Isidora godinama ne menja, te da njena lepota ne bledi.

Baš tu lepotu je nasledila od majke, naše poznate glumice.

Isidora se ne menja
Isidora se ne menjafoto: F.S./ATAImages

Majka lepe glumice je legendarna glumica Neda Spasojević, dok joj je otac čuveni slikar Bane Minić.

Kako se pisalo, Neda je glumu zavolela uz oca – pozorišnog i filmskog glumca, Milorada Spasojevića i majke Jelene, koja je radila kao pozorišna krojačica, a ljubav prema ovoj profesiji kasnije je nasledila i njena ćerka Isidora.

Neda je poznata po ulogama u ostvarenjima: „Izdajnik“, „Došlja“. „Vrele kapi“, „Smrt pukovnika Kuzmanovića“, "Kad budem mrtav i beo", "Banović Starhinja"...

Ipak je smrt došla prerano za ovu zanosnu damu.

Te davne 1981. godine lekari konstatovali karcinom, a preminula je nekoliko meseci nakon snimanja filma „Banović Strahinja“. Preminula je u 40. godini života.

Njena ćerka Isidora je i progovorila o majčinoj smrti za medije pre par godina.

1 / 5 Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Isidora nažalost ne pamti mnogo njihovih zajedničkih trenutaka.

- Da mama nije bila glumica i da nema tih filmova u kojima je igrala, ne znam da li bih je se sećala. Onih pravih uspomena i emocija koje te vežu za neku ličnost nemam. Pamtim kako me je ujutru budila, ali nemam svesnih doživljaja sa njom, nemam razgovora. Bila sam dete. Dugo sam čuvala neke njene stvari, a prošle godine nešto i iznela iz stana. Ostao mi je jedan svileni penjoar - rekla je glumica, prenosi Kurir, pa je otkrila da joj je otac bio velika podrška u životu:

- Normalno je da roditelj treba da ode jednog dana, ali mnogo više boli kad ide neko s kim si proživeo nešto, imaš uspomene, znaš ga, znaš kako diše, šta razmišlja, kako te je podržavao ili ne. I kao mala sam bila više vezana za oca jer je on bio pored mene češće nego mama. Posle, kad sam postala tinejdžer, bilo je trenutaka kada ćale nije mogao da me razume, jer on je muško. Hoću karmin, a on to ne dozvoljava. Onda plačem, ali više što sam ljuta nego što nemam mamu - zaključuje svoju životnu ispovest Isidora.

Isidora u filmu Lajanje na zvezde
Isidora u filmu Lajanje na zvezdefoto: Printscreen/ YouTube/ DomaciFilmoviSerije

Isidoru smo imali prilike da gledamo u filmu „Lajanje na zvezde“, a nakon toga ostvarila je zapažene uloge u brojnim domaćim filmovima i serijama kao što su: „Točkovi“, „Balkanska braća“, „Potera za sreć(k)om“, „Selo gori a baba se češlja“, „Metla bez drške“, „Pljačka Trećeg rajha“, „Pevačica“...

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima

Bonus video:

01:56

GLUMICA ISIDORA GRAĐANIN PODRŽALA KOLEGINICE: Sarađivala sa Milenom Radulović, evo da li je nešto primetila (KURIR TELEVIZIJA)

(Espreso / Milica Stanimirović)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.