DANAS NAPUNILA 87 GODINA, A NJEGOVO SAMOUBISTVO JU JE RAZNELO: Život Branke Petrić intrigira, volela je ALBANCA
Foto: Marija Mladjen/ATAImages

ROĐENDAN

DANAS NAPUNILA 87 GODINA, A NJEGOVO SAMOUBISTVO JU JE RAZNELO: Život Branke Petrić intrigira, volela je ALBANCA

Glumica važi za jednu od omiljenijih, a ovo je njen život

Objavljeno:
Milica Stanimirović

U Jugoslaviji nije bilo čudno da se Albanac i Srpkinja vole.

Tako su se, krajem pedesetih godina prošlog veka, na odseku za glumu Beogradskog fakulteta dramskih umetnosti zavoleli Bekim Fehmiu, sin učenog Albanca Ibrahima Fehmiua i Branka Petrić, s očeve strane katolkinja iz Rijeke, a sa majčine Srba koji su bili solunci.

Njihova ljubav je trajala skoro 50 godina, ali ih je tragičan događaj zauvek razvojio. Iz njihove ljubavi izrodili su dvoje dece Hedona i Uliksa, a Branka je o tragediji više puta govorila. Naime, Bekim je izvršio samoubistvo.

Branka je otkrila i da joj je Bekim ostavio oproštajno pismo, kao i šta je prvo videla kada ga je zatekla.

- Čim sam podigla čaršav. Glava mu je bila na jastuku koji je doneo iz naše spavaće sobe, i da nisam videla pištolj u njegovoj desnoj ruci kojom je pucao u slepoočnicu i malo krvi na čelu i po kosi, mislila bih da je čvrsto zaspao. Na stočić pokraj računara stavio je ličnu kartu, oružni list i oproštajno pismo naslovljeno na mene, sinove i njegovu braću. Mislim da se pokrio čaršavom da odmah ne doživim šok i da se ne zaprljaju zidovi. Kakva estetika smrti. O svemu je vodio računa. Da sam mu sat vremena ranije rekla da to veče imam predstavu, sigurna sam da bi naum odgodio za neki drugi dan, jer je znao da bi u tom slučaju predstava morala biti pomerena - rekla je tada Branka i otkrila šta je pisalo u njegovom oproštajnom pismu.

1 / 4 Foto: Profimedia

- Pismo je bilo napisano lepim rukopisom, pa ga je, možda, i ranije napisao, i u njemu nam je poručio da nas voli, da odlazi vrlo miran i odlučan. Nije hteo da o tome obavestimo javnost niti da oproštaj bude javan. Način na koji je otišao i sve što se oko toga zbilo, govori da se nije bojao smrti i to mi je velika uteha - ispričala je jednom prilikom za medije..

Brankina biografija

Petrićeva iza sebe ima karijeru dugo preko 60 godina, glumila je u najboljim jugoslovenskim filmovima.

Zanosna dama je diplomirala glumu na Akademiji za pozorište, film, radio i televiziju u Beogradu, a postala članica Jugoslovenskog dramskog pozorišta 1960. godine.

1 / 5 Foto: Sonja Spasić

Glumica je rođena na današnji dan, a napunila je 87 godina. Rođena je 17. aprila 1937. godine u Novom Vinodolskom, a po završetku Drugog svetskog rata sa porodicom se doselila u Beograd gde i danas živi i radi.

Ona je i dalje aktivna, a često je možemo videti i na gradskim dešavanjima. Branka je jedna od naših najboljih glumica, a od rane mladosti je važila za damu od stila. To ne menja ni u 87. godini! Bravo Branka i srećan rođendan!

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima

Bonus video:

00:12

Mirković, Petrić i Jokanović na sahrani Mihajlovića

(Espreso / Milica Stanimirović)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.