BIO JE NAJPOZNATIJE DETE U SRBIJI, A SAD BI GA MALO KO PREPOZNAO: Promenio LIČNI OPIS, a bavi se NEOBIČNIM POSLOM
Foto: RTS OBRAZOVNO-NAUČNI PROGRAM - ZVANIČNI KANAL / YOUTUBE

DA LI JE MOGUĆE?

BIO JE NAJPOZNATIJE DETE U SRBIJI, A SAD BI GA MALO KO PREPOZNAO: Promenio LIČNI OPIS, a bavi se NEOBIČNIM POSLOM

Da li se sećate čuvenog Zlatka?

Objavljeno:

Sećate li se dečje serije "Metla bez drške?" Bila je veoma popularna među decom devedesetih godina.

Priča se vrtela oko drugara Zlatka i Duška, i njihovog odnosa sa roditeljima, kao i sa komšilukom. Uvek su bili znatiželjni oko lokalnog pet šopa "Veselo majmunče", mesto sa "tajnom".

Zlatko je nesumnjio pobrao simpatije publike, i njegove replike su se ponavljale godinama posle završetka emitovanja serije. Pored Vladimira Markovića, u seriji su glumili velikani srpske scene: Neda Arnerić, Petar Kralj, Milan Lane Gutović, Vesna Trivalić, Vera Čukić, Mira Banjac, Predrag Lakovć, Milena Dravić, Voja Brajović i mnogi drugi...

Vladimir Marković Luni rođen je u Beogradu 1980. godine
Vladimir Marković Luni rođen je u Beogradu 1980. godinefoto: RTS OBRAZOVNO-NAUČNI PROGRAM - ZVANIČNI KANAL / YOUTUBE

- Sa nostalgijom gledam na taj period. Zlatko i ja smo potpuno drugačiji. Na primer, on voli šnenokle, a ja ih prezirem, zaključio je Vladimir i dodao da mu nikad nije bilo jasno zašto se serija zove "Metla bez drške".

Vladimir Marković Luni (Looney) rođen je u Beogradu 1980. godine. Svoju muzičku karijeru započeo je u dečijem horu Kolibri, da bi posle nastavio razvoj karijere u dečjem serijalu "Metla bez drške".

Kao tinejdžer, prestao je da se bavi glumom i pevanjem i okrenuo se crtanju stripova. Uradio je na desetine stripova koji su objavljivani u fanzinima i časopisima. Krenuo je da koristi svoj alijas Luni (LoOney) 1999. godine, kao umetničko ime. Godine 2002. sa grupom prijatelja, osnovao je i vodio „Šlic strip”, alternativni časopis o stripovima. Neki stripovi su izdavani i međunarodno, a grupne izložbe su putovale po Srbiji, Bosni i Hercegovini, Severnoj Makedoniji, Sloveniji, Rumuniji, Italiji, Švedskoj, itd. Usled nedostatka vremena i fokusa na druge stvari u karijeri, Luni je prestao sa crtanjem, ali je pisao za druge umetnike.

Kao tinejdžer, prestao je da se bavi glumom i pevanjem i okrenuo se crtanju stripova
Kao tinejdžer, prestao je da se bavi glumom i pevanjem i okrenuo se crtanju stripovafoto: RTS OBRAZOVNO-NAUČNI PROGRAM - ZVANIČNI KANAL / YOUTUBE

Od 2004. godine, Luni počinje da se bavi r’n’b muzikom.

Nakon niza gostovanja po rep albumima iz regiona, izdaje album Kompromis 2011. Luni je završio FDU u Beogradu i ima produkcijsku kuću u okviru koje radi kao reditelj i montažer.

Takođe je bio jedan od reditelja TV serijala X Factor.

Poslednjih godina bavi se sinhronizacijom crtanih i igranih filmova na srpski jezik.

Radi kao režiser, ali takođe prevodi filmove i radi prepeve pesama. Pozajmio je glas liku I-boj u filmu "Ralf rastura internet" i dodatne glasove u više filmova.

Bonus video:

21:02

CENTRALNI DNEVNIK 16.03.2024.

(Espreso / Blic/ Prenela:M.S)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.