"DA NIJE NJIH MOŽDA DANAS NE BIH BIO ŽIV" Tih godina DROGA je odnela mnoge MLADE ŽIVOTE i danas KRUŽE RAZNE PRIČE
Žika Todorović, Foto: Amir Hamzagic/ATAImages

potresno

"DA NIJE NJIH MOŽDA DANAS NE BIH BIO ŽIV" Tih godina DROGA je odnela mnoge MLADE ŽIVOTE i danas KRUŽE RAZNE PRIČE

Todorovć je bio jedan od bubnjara grupe Ekatarina Velika

Objavljeno:

Žika Todorović jednom prilikom govorio je o popularnoj muzičkoj grupi čiji je član bio i koju i danas prate kontroverzne priče, a jedna od njih je da je većina muzičara preminula od posledica konzumiranja heroina.

Srđan Žika Todorović postao je jedan od naših najupešnijih i najpoznatijih glumaca, a talenat za glumu nasledio je od svog oca, čuvenog Bore Todorovića. Prvu ulogu imao je kao trogodišnjak u filmu "Ima ljubavi, nema ljubavi"... koje se uopšte ne seća. Kako je otkrio Bora je želeo da ga nasledi u glumi, a u mladosti davao mu je ljubavne savete.

"Kad pričam sa nekim drugovima, uglavnom su njihovi roditelji bili stidljivi. Ajde da kažem da je Bora mene unapred naučio kako sve treba. Govorio mi je razne savete s*ksualne. Govorio mi je kako da postupam sa ovim ribama i sa onim ribama", otkrio je kroz smeh Žika tokom gostovanja u emisji "Una, due, tre".

Kao mladić počeo je da se bavi i muzikom, te je započeo svoju karijeru u popularnoj grupi "EKV". Pre nego što je profesionalno počeo da se bavi glumom, bio je bubnjar rok grupe Ekatarina Velika. Taj čuveni sastav i danas prate kontroverzne priče, kako o nastajanju pesama, tako i o njihovim životima, a prema tvrdnjama brojnih ljudi, većina muzičara je preminula od posledica konzumiranja heroina. Prema njegovim rečima, stariji članovi su brinuli o Žiki da ne posegne za porocima kao oni, pa mu nisu dali da proba, kako kaže, ni mrvicu.

"U vreme kada sam bio bubnjar u rok grupi "Ekatarina Velika", svašta se dešavalo. Mnogi meni bliski ljudi bili su heroinski zavisnici. Oni su mene jako čuvali, ja sam bio mlađi od njih šest godina, oni su bili '59, '58, a ja '65. godište. Nisu mi dali ni mrvicu droge. Čuvali su me jer su imali već loša iskustva sa ranijim bubnjarima, tako da ne bih da pričam puno o tome, to je za mene teška tema. Uglavnom izbegavam, ali hoću da kažem da su me pazili kao malo dete", rekao je Srđan, a na pitanje da li im je zahvalan na tome, odgovorio je: "Da nije njih možda danas ne bih bio živ!", rekao je Srđan, koji izbegava da govori na ovu temu.

Todorović je više puta bio bez angažmana i novca, a kada nema, kako je otkrio, pozajmljivao je najviše od oca - "Bilo je i perioda kada sam ostajao bez novca, ali sam ga kasnije pozajmljivao od nekih kolega s kojima sam bio blizak, a najviše od oca. Nerado pričam o tome, ali je to period mog života i to je prosto tako", rekao je Todorović za Unu.

Bio je i deo žirija u jednom talent šou programu, zajedno sa Anom Nikolić i Stefanom Đurićem Rastom. Mnogi su se iznenadili jer nisu mogli da zamisle Žiku u istom projektu sa pevačicom i reperom. Na pitanje o čemu pričao sa Rastom kada se sretnu, njegov odgovor je: "O vutri. To je bilo pre njegovog hapšenja", otkrio je glumac koji je doživeo veliku tragediju kad je izgubio trogodišnjeg sina.

Bonus video:

05:10

ČOLA NAPRAVIO LOM U BUDVI: Espreso na licu mesta

(Espreso/Mondo/A.K/prenela:B.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.