ĆERKA NAŠE NOVINARKE SE ŠKOLOVALA U BERLINU, A U SRBIJI ŽELI DA GRADI KARIJERU: Po prvi put o ŽIVOTU van ZEMLJE
Pevačica, Foto: Goran Popovski

intervju

ĆERKA NAŠE NOVINARKE SE ŠKOLOVALA U BERLINU, A U SRBIJI ŽELI DA GRADI KARIJERU: Po prvi put o ŽIVOTU van ZEMLJE

Mlada pevačica gradi uspešnu karijeru i ističe se svojim radom i talentom, a sada je u intervjuu za Espreso otkrila nešto više o svom životu

Objavljeno:

Iva Lorens pokazivala je ljubav prema muzici odmalena. Kada je reč o njenom muzičkom obrazovanju možemo zaključiti da joj je veoma bitno budući da se ova mlada umetnica dosta školovala.

Ona je u Berlinu završila studije muzičkog menadžmenta na Britanskom institutu za modernu muziku. Inače, Iva je ćerka je naše čuvene manekenke i novinarke Irene Mišović, a mnogi ovu pevačicu porede sa Bili Ajliš.

Pevačica će pokušati da postane predstavnica Srbije na ovogodišnjoj "Evroviziji" ako pobedi na takmičenju "Pesma za Evroviziju".

Iva je sada za Espreso govorila o svojoj muzici, planovima za budućnost, inspiraciji, ali i o životu u inostranstvu.

Za Espreso je govorila o svojoj muzici
Za Espreso je govorila o svojoj muzicifoto: Goran Popovski

Šta misliš da te izdvaja od ostalih muzičara na našoj javnoj sceni?

- Moja riđa kosa, to je sigurno. Ne znam koji je tačan odgovor jer nisam videla sve nastupe, mislim da će se to primetiti kada se sve otkrije. Ali hajde da kažemo da nemam strah od toga da nešto bude neobično.

Koliko je život van Srbije uticao na tvoje stvaralaštvo?

- Pedagoški mnogo, na žalost da nisam imala priliku da živim u inostranstvu verovatno se ne bih dovoljno okuražila da se bavim muzikom. Zato se uvek trudim da objasnim da je jako bitna uloga učitelja i profesora, volela bih da postoji malo bolja komunikacija unutar tog sistema. Amerika me je ohrabrila da se bavim onim što volim, a Berlin me je naučio da se ne plašim ničega.

1 / 4 Foto: Goran Popovski

Ko su ti muzički uzori i odakle crpeš inspiraciju?

- Generalno od svog ljubavnog života najviše, da se ne lažemo, a i ljubavnih života svojih prijatelja ili porodičnih odnosa, život nekome piše romane, a meni pesme. Uzori su mi Depeche Mode, Bebi Dol, Britni, Nirvana, Moloko.

Da li su ti podjednako važni i muzika i vizuelni izraz? Kako se rađaju ideje za realizaciju spotova?

- Često se desi da odmah nešto i vidim u glavi kad mi naleti neka melodijska linija ili stih. To je čak ponekad i problem jer onda ne želim da se razvedem od svoje ideje dok se ne ostvari. Srećom imam divne prijatelje i saradnike oko sebe koji podržavaju moje ideje.

Koji uspeh priželjkuješ koji bi smatrala zenitom svoje karijere?

- Volela bih da pevam dokle god stojim na nogama. Da mi muzika zauvek bude jedini posao.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima

Bonus video:

05:10

ČOLA NAPRAVIO LOM U BUDVI: Espreso na licu mesta

(Espreso/B.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.