U JUGI BIO OMILJENI DEČAK, A ONDA SE GODINAMA NIŠTA O NJEMU NIJE ZNALO: Vest da je PREMINUO mnoge je RASPLAKALA
Glumac, Foto: Print Screen Youtube/Domaci filmovi

tuga

U JUGI BIO OMILJENI DEČAK, A ONDA SE GODINAMA NIŠTA O NJEMU NIJE ZNALO: Vest da je PREMINUO mnoge je RASPLAKALA

Markovi roditelji su bili oduševljeni činjenicom da je njihov sin dobio ulogu

Objavljeno:

Glumac Marko Ratić ostvario je popularnost kao dečak u filmu "Čavka", a prvi ulogu ostvario je sa samo osam godinama u filmu „Kraj rata“ u kom je glumio rame uz rame sa Velimirom Batom Živojinovićem i Nedom Arnerić.

Njegov život uopšte nije poznat javnosti, ali ono što se zna jeste da je zahvaljujući reditelju Draganu Kresoju uspeo da izdržava porodicu. Tužna priča dečaka nije se u mnogome razlikovala od njegovog privatnog života.

Naime, reditelj Dragan Kresoja tražio je po Hercegovini dečaka koji bi mogao da iznese ulogu Vukole, a kako nikako nije uspeo da ga nađe, vratio se u Beograd. U centru grada pronašao je Marka koji je tada sam šetao ulicama i odlučio je da ga pozove na kasting za film u kojem je glavnu ulogu tumačio Velimir Bata Živojinović.

Film “Dogodilo se na današnji dan” iz 1987. godine
Film “Dogodilo se na današnji dan” iz 1987. godinefoto: prentscreen/youtube/ shonepns

Markovi roditelji su bili oduševljeni činjenicom da je njihov sin dobio ulogu jer im je to, između ostalog, predstavljao jedan od izvora prihoda. Četiti godine kasnije dobija novu ulogu Čavke u istoimenom ostvarenju Miloša Radivojevića. Uspeo je da porodicu preseli u novu kuću u kojoj su mogli normalno da žive.

Godina 1990. značajna je za ovog umetnika jer odlučuje da napusti glumački poziv
Godina 1990. značajna je za ovog umetnika jer odlučuje da napusti glumački pozivfoto: Print Screen Youtube/Super Mururoa

Bio je jedan od omiljenih mladih glumaca osamdesetih godina. Na filmskom festivalu u Nišu Marko osvaja prvo mesto i dobija brojne ponude za filmove. Naredna Markova uloga bila je u televizijskom filmu “Tajna Laze Lazarevića” (1986), reditelja Aleksandra Đorđevića. U ovom ostvarenju igrao je Lazu Lazarevića. Zatim je usledio fim “Dogodilo se na današnji dan” (1987) Miroslava Lekića, u kojem Marko Ratić igra dečaka Gregora.

Tih godina se o njemu malo znalo, a on je tih ratnih godina nastavio život u Beogradu
Tih godina se o njemu malo znalo, a on je tih ratnih godina nastavio život u Beogradufoto: Print Screen Youtube/Super Mururoa

Godina 1990. značajna je za ovog umetnika jer odlučuje da napusti glumački poziv i povlači se iz javnosti. Tih godina se o njemu malo znalo, a on je tih ratnih godina nastavio život u Beogradu. Nije voleo da daje intervjue, a u septembru 2013. objavljeno je da je preminuo usled teške i neizlečive bolest. Umro je u 38. godini života, a sahrani su prisustvovali samo njegovi najbliži.

Bonus video:

05:12

SASA MATIĆ PRIZNAO ŠTA MU LEŽI NA DUŠI: Espreso ispratio pevačev KONCERT u Budvi


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.