HITNO SE OGLASILA ČELIČNA DAMA RTS-a: Ako Olivera Kovačević dobije NOVAC od Ace Lukasa onda će….
Olivera Kovačević, Foto: © ATA Images

SVI DETALJI

HITNO SE OGLASILA ČELIČNA DAMA RTS-a: Ako Olivera Kovačević dobije NOVAC od Ace Lukasa onda će….

Iako ne veruje da će dobiti novac, Olivera je već najavila da će ga proslediti u humanitarne svrhe

Objavljeno:

Nakon vesti da je Olivera Kovačević dobila na sudu pevača Acu Lukasa, zbog čega je on sada dužan da joj isplati odštetu u iznosu od 150.000 dinara, urednica i supervizorka izbora "Pesme za Evroviziju" oglasila se za domaće medije.

Naime, pored novčane sume koju je dužan da joj isplati zbog povrede ugleda i časti, Lukas je u obavezi i da joj plati troškove parničnog postupka u iznosu od 116.700,00 dinara.

Olivera se oglasila za domaće medije i otkrila da će pare koje joj, i ako joj bude ispalatio, donirati u humanitarne svrhe.

Olivera Kovačević otkrila šta će uraditi sa novcem koji će dobiti od Ace Lukasa
Olivera Kovačević otkrila šta će uraditi sa novcem koji će dobiti od Ace Lukasafoto: Kurir

- Novac koji dobijem, ako ga ikada dobijem od Ace Lukasa, daću nevladinoj organizaciji koja se bori protiv narkomanije - poručila je Olivera za Telegraf.

Podsetimo, sporne su bile njegove izjave od 13. marta 2022. godine, kada je rekao da ima informacije o navodnom nameštanju prethodne Evrovizije, te da "zna da je plaćeno 30.000 evra direktno Oliveri Kovačević".

Ovim povodom oglasio se Oliverin advokat Ivan Ninić, čiju izjavu prenosimo u nastavku teksta, u celosti.

"Kada vodite agresivnu i bezobzirnu kampanju protiv Olivere Kovačević, tako što je optužite da je primila mito od 30.000 evra, kako bi namestila ishod nacionalnog takmičenja, konkretno predstavnika Srbije na Evroviziji, najmanje što možete jeste da pokažete hrabrost, pojavite se pred sudom i predočite dokaze za takve tvrdnje. Međutim, to se nije dogodilo, jer u ovom pravnom postupku Aleksandar Vukasnović nije dostavio odgovor na tužbu, niti se odazvao na poziv suda da, kao tužena strana, bude saslušan. Zbog toga se mora suočiti sa pravnim konsekvencama i verujem da će ubuduće birati reči kojima se služi u javnom diskursu.

Olivera Kovačević je dobila Aca Lukasa na sudu
Olivera Kovačević je dobila Aca Lukasa na sudufoto: A.H./ATAImages

Cilj tužbe je bio da se stane na put recikalži teških optužbi koje dolaze od intersesnih grupa i pojedinaca, koji za svoj muzički ili menadžerski neuspeh traže alibi napdajući frontalno sve pobedenike i organizatore nacionalnog muzičkog festivala, koji Srbiju pozicionira na muzičkoj i kulturnoj sceni Evrope.

Ova presuda je značajna, jer ne štiti samo integriteta, čast i ugled Olivere Kovačević, kao novinara, već štiti sve takmičare i članove žirija "Pesme za izbor Evrovizije" od fabrikovanja lažnih afera, kojima se unižava vrednost i značaj ovog festivala. To znači da sutra, kada pobedite sa najboljom muzičkom numerom, ne može savako, bez odgovornosti, da vas izloži napadima da ste pobedu kupili i da su rezultati glasanja namešteni."

Bonus video:

08:43

ESPRESO NA NASTUPU EMINE JAHOVIĆ: Pevačica progovorila o PORODICI, evo šta kaže

(Espreso/Telegraf/Zorica Radulović Prenela: I.R.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.