NAŠ GLUMAC TOKOM ŠKOLOVANJA BIO ZARAŽEN OZBILJNOM BOLEŠĆU: Vakcinisali ga iglom koja nije bila DEZINFIKOVANA
Aleksandar Srećković Kubura, Foto: Antonio Ahel/ATAImages

haos

NAŠ GLUMAC TOKOM ŠKOLOVANJA BIO ZARAŽEN OZBILJNOM BOLEŠĆU: Vakcinisali ga iglom koja nije bila DEZINFIKOVANA

"Gubio sam snagu, morao sam da ležim mesec dana"

Objavljeno:

Poznati glumac Aleksandar Srećković Kubura (50) o svom privatnom životu retko kad govori javno.

U jednom intervjuu otkrio je da je svojevremeno bio zaražen opasnim virusom, što mu je teško palo.

Kako je glumac istakao, on je tokom školovanja dobio hepatitis B.

- Nekim nesrećnim slučajem, u svojoj 13. godini, odnosno u sedmom razredu osnovne škole, tokom vakcinacije za redovnu vakcinu koju su svi primili, nisam primio prvu vakcinu i morao sam da primim ponovljenu dozu, odnosno revakcinaciju, i dok sam primao tu revakcinaciju, nešto se desilo da sam bio zaražen hepatitisom B ili se tada zvao australijski antigen - rekao je glumac.

Kubura izneo šok detalje u javnost
Kubura izneo šok detalje u javnostfoto: Antonio Ahel/ATAImages

- U to vreme u Kraljevu, gde sam išao u školu, vršena je revakcinacija onim starim iglama koje su pre ubrizgavanja dezinfikovane na plamenu. Nažalost, u toj gužvi, kada su došli kod mene, nas dvoje iz razreda kojima je bila potrebna revakcinacija, igla nije bila dezinfikovana. Ona je posle mene dezinfikovana, tako da moj prijatelj nije bio zaražen, ali ja jesam - dodao je Kubura u emisiji "RTS Ordinacija".

1 / 5 Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Kubura je u intervjuu otkrio i simptome koje je tada imao, a zbog pomenutog virusa je morao da leži mesec dana i tom prilikom mu je pripisana rigorozna dijeta i strogo mirovanje.

- Prvo sam dobio žuticu, kada su utvrdili uzrok žutice, shvatili smo da nemam kontakt sa krvlju osim te vakcine, odnosno revakcinacije koja se desila nekoliko meseci ranije, i tako sam zaključio da sam zaražen u tom pravcu. Simptomi su bili veoma jaka žutica i bilirubin koji je bio nekoliko puta veći od normalnog nivoa. Jetra je bila jako napadnuta, otekla, imao sam mučninu i gubio sam snagu. Ne sećam se sad da li je temperatura, možda i nije, morao sam na rigoroznu dijetu i mirovanje. Traje dugo. Mislim da sam morao da ležim dobrih mesec dana, ne sećam se kakva je bila terapija - zaključio je glumac.

Bonus video:

05:41

Dragana Mirković se obratila nakon koncerta 2

(Espreso/Blic/Dejana Nikolić/Prenela:M.Ć)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.