OTAC JOJ SE ZAPOSLIO U DANSKOJ AMBASADI, PA MORALA DA SE PRESELI IZ BEOGRADA: Oduševila je sve Srbe, EVO gde je sad
Danica Ćurčić, Foto: Youtube Printscreen/This and That Productions

promenila se

OTAC JOJ SE ZAPOSLIO U DANSKOJ AMBASADI, PA MORALA DA SE PRESELI IZ BEOGRADA: Oduševila je sve Srbe, EVO gde je sad

Kao jako mlada morala je da napusti našu zemlju.

Objavljeno:

U psihološkom trileru "Mrak", koji govori o devojčici Milici koja sa porodicom živi na Kosovu, u sablasnoj kući blizu šume sa mamom i dedom na KiM, jednu od glavnih uloga igra Danica Ćurčić, glumačka zvezda u Danskoj, inače srpskog porekla.

Uloge u Kraljevskom pozorištu u Kopenhagenu, nagrada na Berlinskom festivalu, prestižno dansko priznanje Bodil, hit serije koje se emituju na Netfliksu, izvrsno ocenjeni filmovi poput "Tihog srca" i "Da skratimo priču" - sve to je postigla za kratko vreme.

Film "Mrak" bio je njeno prvo pojavljivanje na srpskom jeziku (igrala je i u hrvatskom filmu "Murina"). Danica je pružila jednu jaku i emotivnu izvedbu majke koja se bori do podslednjeg daha za svoju ćerku ali i sebe.

- Veliki ponos osećam što sam prvu ulogu na srpskom filmu imala baš u „Mraku“, jer je u pitanju veoma izazovan film, priča koja se bavi tamnom stranom istorije ovog tla. Iako je to univerzalna priča o opstanku, o ratu u sebi samom, u porodici, okruženju u jednoj užasnoj situaciji, opet se tiče samo ovog prostora, Balkana. Gotovo ludački izbor se stavlja pred Vukicu – ili da ostane i bori se za svog oca, a time osudi čitavu porodicu na izglednu smrt ili da pobegne sa svojom ćerkom u neku neizvesnu, i opet mračnu budućnost. Nažalost, u pitanju je priča koja je naročito u ovom trenu relevantna - smatra glumica.

Danica je rođena u Beogradu 1985. godine, ali je već sledeće otišla sa roditeljima u Dansku, jer je njen otac, inače novinar, dobio posao u srpskoj ambasadi.

Bonus video:

00:44

ESPRESO TIKTOK: Britni Spirs se razvodi

(Espreso/Srbija Danas/Prenela:M.Ć)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.