23 GODINE OD SMRTI SLAVNOG SRPSKOG GLUMCA: Cela JUGA mu se DIVILA, a priča o njegovom KRAJU izaziva JEZU
Glumac, Foto: prentscreen/youtube/Slikovita Stvarnost

sećanje

23 GODINE OD SMRTI SLAVNOG SRPSKOG GLUMCA: Cela JUGA mu se DIVILA, a priča o njegovom KRAJU izaziva JEZU

Maksimović je pretučen 18. novembra 2000. u nekadašnjem restoranu "Beli grad"

Objavljeno: 10:28h

Glumca Dragana Maksimovića, pre 24 godine su pretukli huligani. Dva meseca nakon što se odigrao nesrećni događaj on je podlegao povredama.

Naime, Maksimović je pretučen 18. novembra 2000. u nekadašnjem restoranu "Beli grad" jer su huligani, nakon izgubljene utakmice, zbog njegove tamnije puti pomislili da je pripadnik romske nacionalnosti.

Kako je glumac bio astmatičar, dijabetičar i operisan od katarakte, nije im se suprotstavio kako bi zaštitio sveže operisano oko.

Tada ni vlasnik restorana nije pritekao u pomoć gostu koji se našao u nevolji, već ih je sve isterao na ulicu, gde je nastavljeno nemilosrdno udaranje glumca naočigled prolaznika.

Dragana je rođak odvezao u Urgentni centar, gde su ustanovljeni prelomi butne kosti i karlice. Početkom februara on je pao u komu iz koje se nikada nije probudio.

Maksimović je do poslednjeg momenta odbijao da identifikuje napadače, tražeći "da se ovi mladi ljudi ne hapse", te mladići koji su zaslužni za njegovu smrt do danas nisu identifikovani.

Na mestu na kom se dogodio incident postavljena je spomen-ploča posvećena ovom glumcu.

Maksimović je tokom karijere ostvario više od 60 uloga u pozorištu i televiziji, a svima je dobro poznat iz filmova: "Petrijin venac", "Šmeker", "Vreme čuda", "Poslednji krug u Monci", "Rane", "Pad Italije", "Nož", "Mi nismo anđeli", "Crni bombarder", "Stršljen", "Lepa sela lepo gore", kao i serija "Otpisani", "Priče iz majstorske radionice", "Gore-dole".

Glumac je rođen na današnji dan 7. februara 1949, a preminuo je samo tri dana pre svog rođendana 4. februara 2001. godine

Bonus video:

00:24

ESPRESO NA LICU MESTA! ACO PEJOVIĆ DOŠAO NA MAC: Evo šta kaže o Emini Jahović

(Espreso/Blic/Ivana Mikić/prenela:B.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.