ONA JE BILA ŽENA KOJA JE ZAVELA CELU JUGU, A NJEN ŽIVOT MNOGIMA JE MISTERIJA: Ovo niste znali o FATALNOJ PLAVUŠI
Glumica, Foto: prentscreen/youtube/RTS Prikazuje

zanimljivo

ONA JE BILA ŽENA KOJA JE ZAVELA CELU JUGU, A NJEN ŽIVOT MNOGIMA JE MISTERIJA: Ovo niste znali o FATALNOJ PLAVUŠI

Rođena je u Beogradu, ali ju je život odveo put Nemačke

Objavljeno: 20:20h

Naša poznata glumica ostavila je upečatljiv trag na srpskoj glumačkoj sceni. Kao veoma mlada devojka glumila je u brojnim filmovima i serijama ruku pod ruku sa današnjim velikanima srpskog glumišta.

Rođena je u Beogradu, ali ju je život odveo put Nemačke. Davne 1977. godine se preselila u Frankfurt, gde je studirala i živela do 1981. godine.

Uprkos činjenici da joj se život u dijaspori dopao, ona je u trenutku kada je poželela da se ponovo bavi glumom spakovala kofere i vratila se u Srbiju. I neki kažu da joj je to dalo novu snagu, udahnulo život i što je najvažnije vratilo je na male ekrane.

Anica Dobra je diplomirala 1987. godine na fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu u klasi profesora Predraga Bajčetića. Nakon diplomiranja postala je stalni član Ateljea 212. Izgradila je zavidnu glumačku karijeru i glumila u brojnim nemačkim i srpskim filmovima i serijama.

Anica se ne pojavljuje često u javnosti, a kada se pojavljuje, to je uglavnom kada ima da nam najavi neku super ulogu koja nas očekuje u narednom periodu.

Anica je godinama u skladnom braku sa Miodragom Mićom Sovtićem, kojeg retko kada imamo priliku da vidimo u javnosti.

U braku sa Anicom, Miodrag je dobio ćerku Minu koja se takođe bavi glumom. Ona je nedavno stala na ludi kamen i svoje roditelje učinila najsrećnijim na svetu. Anica sa suprugom živi na Dorćolu i retko kada želi da detalje iz privatnog života deli sa medijima.

- Oko sebe imam ljude koji mi daju vedrinu i optimizam. Zbog njih imam snage da budem ovakva - rekla je glumica, koja je veoma odana porodici, jednom prilikom tokom pandemije korona virusa.

Anica Dobra sa ćerkom Minom Sovtić
Anica Dobra sa ćerkom Minom Sovtićfoto: Amir Hamzagic/ATAImages

Anica je debitovala je u kratkometražnom filmu "Pera Panker" 1985. godine. Za film "Već viđeno" iz 1987. godine, dobila je Zlatnu arenu na Filmskom festivalu u Puli.

Godine 1988. svoju glumačku karijeru potvrdila je ulogom pevačice u filmu "Balkan ekspres". Značajne uloge ostvarila je i u filmovima "Crni bombarder", "Klopka", "Ljubav i drugi zločini" i "Neko me ipak čeka". U međuvremenu aktivno je nastupala u Ateljeu 212 , Zvezdara teatru i Jugoslovenskom dramskom pozorištu, kao i u alternativnim pozorišnim trupama.

Bonus video:

05:10

ČOLA NAPRAVIO LOM U BUDVI: Espreso na licu mesta

(Espreso/Glossy/Ilić Milica/prenela:B.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.