STRUČNJAK ZA BEZBEDNOST OTKRIO KAKO VIDI SLUČAJ ANDRIJANE LAZIĆ: Evo šta bi moglo biti KLJUČNO ZA ISTRAGU
Foto: Instagram printscreen/andrijanaalazic

pogledajte

STRUČNJAK ZA BEZBEDNOST OTKRIO KAKO VIDI SLUČAJ ANDRIJANE LAZIĆ: Evo šta bi moglo biti KLJUČNO ZA ISTRAGU

Stručnjak za bezbednost iz centra za bezbednost istrage i odbranu otkrio je kako on vidi ovaj slučaj iz svog ugla

Objavljeno:

Pevačica i pravnica Andrijana Lazić je 10. januara pala sa 24. sprata u Dubaiju i tako je tragično izgubila život.

Stručnjak za bezbednost iz centra za bezbednost istrage i odbranu, "DBA", Ratomir Antonović otkrio je kako on vidi ovaj slučaj iz svog ugla.

- Zaista velika tragedija, veliko saučešće porodici i svima koji su poznavali dotičnu devojku. Iz svih ovih parametara iz njene ličnosti, ne možemo da zaključimo da se radi o anksioznoj ili depresivnoj osobi, da bi možda taj događaj od 10. januara mogao da se podvede kao namera oduzimanja života ili namerno skakanje sa 24. sprata. Po meni, istraga mora biti usmerena na dešavanja u samom Dubaiju, mora se utvrditi sa kim je bila u kritičnom momentu, da li je pred nesrećan događaj imala nesrećan događaj ili situaciju, neku svađu, koja bi možda mogla da bude okidač za ovakvo ponašanje. Vidimo da je ona vedra i uspešna devojka, sa jednom lepom karijerom diplomiranog pravnika, radnika MUP Republike Srpske - rekao je Ratomir.

Andrijana Lazić je 10. januara pala sa 24. sprata u Dubaiju i tako je tragično izgubila život
Andrijana Lazić je 10. januara pala sa 24. sprata u Dubaiju i tako je tragično izgubila životfoto: Instagram screenshot / andrijanaalazic

On je potom istakao da je Andrijanina porodica veoma uzorna.

- Krajnje korektna i uzorna porodica, tim pre je ovo još veća tragedija, jer se radi o devojci koja je sigurno mogla još više da da i svojoj zemlji i regionu - rekao je on.

Andrijanin otac, Nebojša je izjavio da su drugarice koje su bile sa njom, u tom trenutku spavale.

- Ja bih posebno tu otvorio oči, jer je to događaj koji nije mogao da prođe tako neopaženo. Tim pre što su u Dubaiju, sama ta arhitektura ti visoki spratovi su na jedan poseban način obezbeđeni. Ne možete da otvorite prozor i da skočite. Tamo je drugačiji sistem zaštite upravo kod takvih viskoh objekata... Ne može da se skoči kao kod nas sa nekog višeg sprata bez nekih poteškoća. Smatram da je istraga mora odande da krene, ali nažalost, iz nekih ranijih slučajeva, dobijali smo šture izveštaja i nije postojala volja tih država da se aktivno uključe u pronalaženje istine, istrage su bile okončavane na jedan lakonjski način. Ovo će sigurno biti zatvoreno kao nesrećni slučaj, kao samoubistvo i bojim se da će to biti kraj i da se nikada neće saznati istina - rekao je Ratomir.

Andrijana Lazić je 10. januara pala sa 24. sprata u Dubaiju i tako je tragično izgubila život
Andrijana Lazić je 10. januara pala sa 24. sprata u Dubaiju i tako je tragično izgubila životfoto: Instagram printscreen/andrijanaalazic

Mnogi se pitaju da li će drugarice dati izjave.

- Mislim da su drugarice ključne, moraju da daju najvažnije informacije. Da se utvrdi šta su prethodno radile, čime su se bavile, na koji način su provele vreme neposredno pred taj tragični događaj. Svaki pravnik bi pošao od toga, da se ispita neposredno okruženje. Mi moramo da vidimo šta će one da nam kažu, jer nije bitno šta se desilo u samom momentu, mnogo je važno videti šta je bilo neposredno pre, dakle utvrditi potencijalno motive i uzroke koji bi uticali na taj iznenadni događaj - rekao je Ratomir.

Andrijana Lazić je 10. januara pala sa 24. sprata u Dubaiju i tako je tragično izgubila život
Andrijana Lazić je 10. januara pala sa 24. sprata u Dubaiju i tako je tragično izgubila životfoto: Instagram printscreen/andrijanaalazic

Radomir smatra da jako teško rešiti slučaj u Srbiji, budući da se dogodio u Dubaiju.

- Ovde je to zaista teško jer moramo uvažiti lokalno zakonodavstvo zemlje u kojoj se desio taj događaj. Poznajući praksu ne samo te države, nego svih, takvi se slučajevi uglavnom zatvaraju, ne ulazi se u neku podrobniju istragu, pogotovo što u Dubaiju strani državljani imaju drugačiji tretman. Ako niste njihov državljanin, uživate apsolutno mnogo manje prava. Građani drugog, trećeg, pa i petog reda nažalost - rekao je on za Pink.

Bonus video:

00:24

ESPRESO NA LICU MESTA! ACO PEJOVIĆ DOŠAO NA MAC: Evo šta kaže o Emini Jahović

(Espreso/Telegraf/D.J/prenela:B.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.