"SVETA PETKA NAM GA JE DALA, PA UZELA" Bolna ispovest Mirka Kodić o sinu, spomenuo i Božić
Mirko Kodić, Foto: Antonio Ahel/ATAImages

tužno

"SVETA PETKA NAM GA JE DALA, PA UZELA" Bolna ispovest Mirka Kodić o sinu, spomenuo i Božić

"Božić ćemo, kao i svako jutro, dočekati nas dvojica. On mi se na slici smeši, ja napravim kafu, zapalim nam po cigaretu", rekao je harmonikaš

Objavljeno:

Harmonikaš Mirko Kodić, pre više od dva meseca ostao je bez sina Aleksandra koji je iznenada preminuo u snu, a sada je pred najveći hrišćanski praznik progovorio o porodici i tragediji koja ih je zadesila.

Otkrio je i kako će izgledati prvi Božić u njihovom domu bez Aleksandra.

- Sve je lepo kod mene kući, jedino nema mog Aleksandra. Božić ćemo, kao i svako jutro, dočekati nas dvojica. On mi se na slici smeši, ja napravim kafu, zapalim nam po cigaretu i kažem mu: „Mali, smeješ mi se, nećeš da dođeš." Dešavale su mi se neke čudne stvari u prvih 40 dana, sanjao sam ga. Jednom sam imao cigarete, a nisam imao upaljač. Ujutro, kad sam se probudio, bile su šibice na cigaretama, koje su inače stajale kod njega. Sve je moguće. Moja ćerka Rebeka ne prihvata Aleksandrovu smrt, ona piše neku knjigu, koju nosi sa sobom i na groblje. Interesantno je da piše na engleskom da ne bih ja mogao da čitam, to su, kaže, njena osećanja za brata - rekao je Kodić, pa otkrio kako je njegovog sina uzela Sveta Petka, koja mu je i podarila život, pa objasnio i zašto.

Mirko Kodić o pokojnom sinu Aleksandru
Mirko Kodić o pokojnom sinu Aleksandrufoto: Zorana Mandic/ATAImages

Kako je otkrio u bolnom intervju, on i njegova bivša supruga Jasna dugo su čekali na sina, ali im ga je nažalost sudbina sada uzela.

- Aleksandrova majka Jasna i ja smo se sedam godina molili Svetoj Petki da dobijemo dete i Sveta Petka nam je uslišila molitve i podarila predivnog sina, koji je i umro na Svetu Petku. Prema nekom mom razmišljanju, Sveta Petka je Aleksandra donela na ovaj svet, ona ga je i odvela negde na neko bolje mesto, gde je Gospod rekao, on neće svašta, a moj sin je bio sve. Svaki dan shvatam da ga nemamo više.

Mirko se nakon smrti sina skroz povukao, ali je otkrio da će nastaviti da se bavi muzikom, jer je to njegov Aleksandar voleo.

Mirko se nakon smrti sina skroz povukao, ali je otkrio da će nastaviti da se bavi muzikom, jer je to njegov Aleksandar voleo.
Mirko se nakon smrti sina skroz povukao, ali je otkrio da će nastaviti da se bavi muzikom, jer je to njegov Aleksandar voleo.foto: Ana Paunković

- Prvo sam rekao da ću skroz da pauziram kad je muzika u pitanju, a onda sam shvatio da moj naslednik to nikako ne bi želeo. Aleksandar je voleo muziku, odzvanja mi u glavi svaka pesma koju je pevao, pogotovo za Crvenu Zvezdu koju je toliko voleo. Zato sam odlučio da nastavim da radim ono što sam radio, bez trunke toga da me grize savest. Da je drugačija situacija, drugačije bih i postupio - objasnio je pevač sa suzama u očima nedavno, pa je dodao:

- Mnogo kolega je bilo uz mene u najtežem periodu. Naravno, porodica pre svega. Bol za sinom nikad neće da prođe, ali čovek vremenom može da nađe način da se lakše nosi s gubitkom, pa sad kako mu bude - otkrio je Mirko za "Republiku".

Bonus video:

08:43

ESPRESO NA NASTUPU EMINE JAHOVIĆ: Pevačica progovorila o PORODICI, evo šta kaže

(Espreso/Republika/M.G. Prenela I.R.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.