"MOLIM JE DA SE JAVI U SAN DA JE POMILUJEM" Ovako je MAJKA naše POKOJNE GLUMICE govorila, ledi KRV U ŽILAMA
Foto: prentscreen/youtube/Diskos Official

tuga

"MOLIM JE DA SE JAVI U SAN DA JE POMILUJEM" Ovako je MAJKA naše POKOJNE GLUMICE govorila, ledi KRV U ŽILAMA

Kuća-legat čuvene Sonje Savić u Donjoj Gorevnici, gde se nalazi njena celokupna umetnička zaostavština, predmet je sudskog spora i ovaj kompleks već dugo nije dostupan javnosti

Objavljeno:

Kako se sada navodi, glavni razlog za to je što deo Sonjine rodbine navodno osporava testament i traži deo imovine.

Velika želja Sonjine majke Mikaine je da nakon nakon svoje smrti celokupnu imovinu preda Gradu Čačku, a 2011. godine je potpisala i protokol sa gradskim vlastima. Mikaina Savić nikada nije prebolela gubitak ćerka, a malo pred smrt govorila je o Sonji za emisiju "Eksploziv".

- Šta joj kažem? Da nema zaborava, da je želim, molim je da se javi u san da je pomilujem, poljubim, da je zagrlim... Nemam više nikoga. Tu je njeno omiljeno drvo. Nikad nije došla da se nije prekrstila i poljubila tri puta drvo. I stalno je molila: "Nemojte mi seći hrast", pričala je Mikaina, koja je često odlazila na ćerkin grob, a utehu pronalazila u velikim Sonjinim ostvarenjima i nagradama.

- Radovala se majka svemu, nagradama... Sonjino znanje i njene sposobnosti brzo odoše pod zemlju.

Septembra 2008. godine Savićeva je pronađena mrtva, a komšije su tada tvrdile za medije da je bila okružena špricevima. Njena majka tada je prokomentarisala navode da se njena mezimica predozirala.

Velika želja Sonjine majke Mikaine je da nakon nakon svoje smrti celokupnu imovinu preda Gradu Čačku
Velika želja Sonjine majke Mikaine je da nakon nakon svoje smrti celokupnu imovinu preda Gradu Čačkufoto: prentscreen/youtube/ Bojan Dmitrašinović

- To što hoćete da me pitate, ja o tome ništa nisam znala. Mene su novinari prijatno iznenadili sa tim vestima, pod navodnicima... Ona je verovatno pila neke tablete, ali ja nemam pojma - rekla je svojevremeno majka Sonje Savić.

(Espreso/Blic/Milica Štulović/prenela:B.S)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.