ŽENU ŽIKE PAVLOVIĆA ĆETE POSLE OVOGA VOLETI JOŠ VIŠE: JUGA JE DARU OBOŽAVALA, a malo ko zna ŠTA JOJ SE DESILO
Foto: Pritnscreen

kakva žena!

ŽENU ŽIKE PAVLOVIĆA ĆETE POSLE OVOGA VOLETI JOŠ VIŠE: JUGA JE DARU OBOŽAVALA, a malo ko zna ŠTA JOJ SE DESILO

Glumila je u mnogim filmovima, a ostala upamćena po serijalu Lude godine

Objavljeno:

Srpska glumica Darinka Dara Čalenić rođena je u Novom Sadu 18. jul 1934. godine i ostala je upamćena najviše po ulozi Dare Pavlović u serijalu Lude godine.

Filmska supruga Žike Pavlovića je u privatnom životu bila godinama u braku sa Vladom Petrićem, doktorom filmskih nauka, jedinim Evropljaninom koji je u Americi postao doktor filmskih nauka i koji je predavao na Univerzitetu Harvard.

Budući da ga je mnogo volela, svoj život je prilagodila baš njemu.

Glumila je u mnogim filmovima, na televiziji je odigrala više od trideset uloga, a od 1970. godine pa sve do smrti je živela na relaciji Beograd – Boston.

Darinka je bila i dobitnica nagrade za glumačko ostvarenje na Sterijinom pozorju 1965. godine, kao i mnogih drugih, verujemo da je se sećate i iz ostvarenja "Pop Ćira i pop Spira". Baš 1975. dobila je nagradu Avala filma za najbolju debitantsku ulogu u tom filmu.

1 / 8 Foto: prentscreen/youtube/Explore with Gvozda

Umrla je u Beogradu, 12. marta 2021. godine, u toku noći, u svojoj nepunoj 87. godini, a sahranjena je na Gradskom groblju u Novom Sadu.

Bonus video:

00:52

ŽIKINA DINASTIJA INSPIRISANA PEČENJEM?! Unuka tvorca legendarne komedije obelodanila u emisiji Pusti brigu NIKAKO NE PROPUSTITE

(Espreso / Milica Stanimirović)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.