"RADUJEM SE BUDUĆNOSTI JER ĆE BITI JOŠ BOLJA!" Dajana Paunović progovorila za Espreso, ONA JE USPELA ŠTO NIKO NIJE
Dajana Paunović, Foto: Espreso ilustracija, Marija Mladjen/ATAImages

NOVOGODIŠNJI INTERVJU

"RADUJEM SE BUDUĆNOSTI JER ĆE BITI JOŠ BOLJA!" Dajana Paunović progovorila za Espreso, ONA JE USPELA ŠTO NIKO NIJE

Novogodišnji intrevju Dajane Paunović će vas ostaviti bez daha

Objavljeno:
Nikola Stanušić

Kao i svake godine ekipa Espreso portala izdvaja par javnih ličnosti sa kojima radi Novogodišnje intrevjue.

Ovoga puta naša sagovornica je Dajana Paunović koja je već decenijama poznata široj javnosti.

Intervju sa njom je interesantan ali i motivišuć obzirom na njen poslovni i privatni uspeh, a mi vam u celosti prenosimo razgovor sa njom.

Naša sagovornica je Dajana Paunović
Naša sagovornica je Dajana Paunovićfoto: Damir Dervišagić

Na čemu ste najviše zahvalni u godini iza nas?

- Zahvalna sam na svemu, zahvalna sam na porodici i njihovoj ljubavi, na mom genijalnom sinu, na ljudima koji čine Fondaciju koja nosi moje ime i koja stvara velike rezultate na terenu zahvaljujuci timskom radu. Zahvalna sam već godinama unazad na ljubavi koju delimo sa narodom pogotovo na Kosovu i Metohiji gde se odvijaju naše najvažnije aktivnosti, zahvalna sam na tome što mi je Bog ukrstio puteve sa Kosmetom i narodom sa KiM koji su postali deo moje porodice. Bogatija sam za dva kumstva i mnogo prijatelja. Zahvalna sam na svakom danu, svakoj borbi koju smo imali kao Fondacija i političko udurženje “Inicijativa21” jer smo iz svake bitke izašli kao pobednici… Zahvalna sam na svemu što je bilo i radujem se budućnosti jer znam da će biti još bolja.

⁠Imate li neku novogodišnju želju koju bi ste želeli da ostvarite što pre?

- Da, naravno, i ostvariću je u prvim danima ili satima 2024. godine. Biću sa najbližima, zbog prirode posla često sam odsutna od kuće i voljenih. Svakako želim da sa svojim saradnicima ostvarim zacrtane ciljeve u budućnosti na kojima uveliko predano radimo, želim da nastavimo da nižemo pobede, da budemo uz voljene i da smo svi zdravi i zajedno kao do sada. Mene sitnice raduju i čine srećnom, a najsrećnija sam kada nekome suzu pretvorim u osmeh. Što se privatnosti tiče o njoj nikada nisam pričala ali moja želja je već ispunjena, i to su neke stvari koje nam život oplemenjuju i čine nas srećnima. Kada imamo priliku da sa voljenima podelimo lepe i manje lepe stvari je suština svega.

Iskren novogodišnji intervju
Iskren novogodišnji intervjufoto: Printscreen/instragram/dajanapaunovic

Kako ćete provesti praznike?

- Provešću ih na putovanjima koje zbog posla ranije nisam sinu mogla da organizujem, a onda idem put Kosova i Metohije gde ću sa prijateljima i kumovima dočekati Božić i raditi, obradovaćemo najmladje naše na Kosmetu poklonima koje će dobiti ispred Fondacije i kompanije Pertini.

Osnovali ste fondaciju, već dugo godina ste prisutni na terenu i sa narodom delite probleme i radite na njihovim rešenjima...

- Mi se pre svega bavimo socijalnom i demografskom politikom, ali se trudimo i da budemo prvi u osnaživanju najugroženijih i uvek tamo gde je našem narodu najteže. Zbog toga smo često u ugroženim sredinama na Kosovu i Metohiji, a naš terenski rad pretačemo u predloge rešenja za brojna pitanja koja prezentujemo našim institucijama. U tom smislu, zajedno sa predsednikom Republike i njegovim timom radimo na koncipiranju i implementaciji sistemskih rešenja i poboljšanja u oblasti demografije koja će sadržati iskustva najboljih svetskih modela i koja će u našim specifičnim uslovima dati najbolje rezultate.

Otkrila na šta je najviše ponosna
Otkrila na šta je najviše ponosnafoto: Dragana Udovičić

Izdvojite uspeh na koji ste najviše ponosni i planove za iduću godinu?

- Naš cilj je da porodicu i majku ponovo vratimo u fokus i učinimo ih osnovnom ćelijom društva. U vremenu sveopšte otuđenosti i rastućeg konformizma ne smemo da zaboravimo da osnovu naše egzistencije čini porodica, a temelj budućnosti naša deca. U tom smislu posebno smo ponosni na Orden "Svete majke Anastasije" koji smo kao Fondacija ustanovili i koji je već drugu godinu zaredom postao priznanje od nacionalnog značaja. Cilj nam je da dodelu ordena proširimo i na Republiku Srpsku i našu dijasporu jer smatramo važnim da jačamo jedinstvo našeg naroda ma gde on živeo.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima

Bonus video:

05:10

ČOLA NAPRAVIO LOM U BUDVI: Espreso na licu mesta

(Espreso/Nikola Stanušić)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.