"TOLIKO JE BILO NESREĆE U MOM I TOMINOM ŽIVOTU" Glumac OTKRIO kako je izgledao susret sa Novicom Zdravkovićem
Glumac, Foto: Antonio Ahel/ATAImages

mnoge interesuje

"TOLIKO JE BILO NESREĆE U MOM I TOMINOM ŽIVOTU" Glumac OTKRIO kako je izgledao susret sa Novicom Zdravkovićem

Milan Kolak iskreno je govorio o svom radu

Objavljeno:

U seriji "Toma" mladi glumac Milan Kolak tumači lik Novice Zdravkovića, rođenog brata glavnog junaka. Publika ga je upoznala i kroz role u serijama "Ubice mog oca", "Tunel" i "Urgentni centar", a snimao je nastavak "Drim-tima". Za TV Ekran Milan govori o životu na relaciji Zrenjanin-Beograd, ali i važnoj lekciji svog profesora Nikite Milivojevića.

Konačno, nakon velikog uspeha filma, izlazi i serija "Toma". Šta nam donosi?

- Prošlo je mnogo vremena otkad sam snimao seriju i moram da priznam da se više i ne sećam šta je sve bilo s mojim likom. Priča je mnogo šira nego u filmu. Ostalo je nekoliko sati materijala koje nismo videli, pa ću se i sam iznenaditi, verujem kao i gledaoci.

Možete li da gledate sebe na ekranu kao publika?

- Teško mi je. Serija "Toma" je zanimljiva, pa ću se truditi da gledam svoje kolege.

Uoči snimanja imali ste priliku da upoznate Novicu Zdravkovića?

- Sreli smo se u pozorišnom bifeu. Stigao sam da mu postavim samo jedno pitanje, nije bilo potrebe za sledećim jer je Novica u jednom dahu prošao kroz ceo svoj i Tomin život. Reči koje sam posebno upamtio bile su ujedno i zaključak razgovora: "Toliko je bilo nesreće u mom i Tominom životu da je on za nas bio pre kazna nego nagrada". Svaki glumac bi posle nekog vremena u procesu trebalo da se saživi s likom koji tumači, tada se briše granica između uloge i umetnika. Iako privatno možda nemamo sličnosti, u trenutku stvaranja smo jedno.

Imali ste fizičke transformacije zbog uloga. Poslednja u nizu je u seriji "Tunel".

- Uvek volim da tražim različitosti u svojim glumačkim zadacima, da ne bih dosadio sebi i drugima. Nisu to uvek fizičke transformacije ili promene boje kose, već i unutrašnje. U svakoj novoj ulozi trudim se da dam više od sebe. U "Ubicama mog oca" nije bilo fizičke transformacije, ali je za mene bilo veoma teško da dočaram taj njegov unutrašnji svet. Dosta me je naumučio taj lik Lava.

Čiji glumački savet vam je najviše pomogao?

- Kad sam upisao Akademiju u Novom Sadu, na prvom času naš profesor Nikita Milivojević nam je rekao: "Od sada zaboravite na ja i počnite da razmišljate kao mi". Ta njegova misao mi se stalno vraća jer umetnost jedino tako može da zasija u punom sjaju.

Naredne godine gledaćemo vas i u seriji "Drim-tim", a mnogi su vas zbog te vaše uloge još na snimanju uporedili s Rajanom Goslingom.

- U novoj sezoni serije pozabaviću se kriminalnim radnjama i zato tako izgledam. Zbog uloge sam morao da se ofarbam (smeh).

Aktivni ste i u pozorištu, godinu završavate premijerom predstave "Budućnost" u BDP, u kojoj glumci nemaju replike. Kakav je to zadatak bio?

- Drugačiji jezik. Nisam se nečim sličnim sreo u karijeri. Glumac nema individualni zadatak, već je deo neke šire slike. Poruka ove naše nove predstave je da čovek treba da bude svestan da živi u zajednici sa ostalim bićima na planeti. Mi nismo vlasnici svega nego to moramo da delimo.

Sve se dešava na plaži.

- Da, veći deo predstave se dešava na plaži jer govori o albatrosima. Oni su veoma ugroženi kao ptice od te plastike koja se ne uništi. Žiga Divjak je sjajni reditelj. Za mene je ovo neka nova misao u pozorištu za koje i te kako imam vremena jer igram i u Beogradu. Matična scena mi je u Zrenjaninu, gde smo uradili predivnu predstavu "Ljubinko i Desanka" po tekstu Ace Popovića u režiji Milana Neškovića. Očekujem da gostuje na festivalima.

Bonus video:

05:10

ČOLA NAPRAVIO LOM U BUDVI: Espreso na licu mesta

(Espreso/Kurir/Ljubomir Radanov/prenela:B.S)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.