NIKO DECENIJAMA NIJE ZNAO: On je trebalo da igra u Maratoncima umesto Radmilovića: Da li možete da ga ZAMISLITE?
"Maratonci trče počasni krug", Foto: prentscreen/youtube/Centar film

legende

NIKO DECENIJAMA NIJE ZNAO: On je trebalo da igra u Maratoncima umesto Radmilovića: Da li možete da ga ZAMISLITE?

Danas ne možemo da zamislimo nikoga u ovoj ulozi, a zapravo je trebalo da je igra drugi glumac.

Objavljeno:

Verovatno da ne postoji čovek na ovim prostorima koji nije makar jednom, ako ne i više puta odgledao film "Maratonci trče počasni krug".

Film je rađen po scenariju Dušana Kovačevića, a režirao ga je Slobodan Šijan koji je na fantastičan način predstavio porodicu Topalović koja nakon smrti Pantelije, osnivača pogrebnog preduzeća "Dugo konačište", kreće u borbu oko podele imovine.

Jedan od zapaženijih likova u filmu jeste i Bili Piton, koji igra negativca kojiotkopava mrtvačke sanduke, prepravlja ih i prodaje porodici Topalović.

Njega je maestralno odglumio Zoran Radmilović i dan-danas se među replikama iz filma koje se prepričavaju i koriste u svakodnevnom govoru nalaze upravo njegove linije.

Međutim, malo ko zna da ulogu Bilija Pitona je trebalo da igra drugi, takođe odličan glumac.

Taško Načić je pre toga igrao BIlija Pitona u istoimenom pozorišnoj predstavi i trebalo je da ga odigra i na filmu, ali do saradnje nije došlo.

U javnosti se često interpretirala priča da je Šijan odbio Taška Načića i ulogu dao Radmiloviću, ali Taško je u jednom intervjuu objasnio šta se zapravo desilo.

- Prvi me put Šijan zvao kad je radio "Ko to tamo peva". Nakon toga, malo smo se posvađali, nismo se dobro razumeli. Naime, u njegovom sledećem filmu "Maratonci trče počasni krug" nisam hteo da prihvatim ulogu koja je bila više pantomimska, i to ne zato što je bila mala, jer ne pravim razlike između malih i velikih uloga, nego zbog toga što ne volim raditi pantomimu i smatram da tu nisam svoj - rekao je Taško jedno prilikom i dodao:

- Šijanu je bilo žao, jer je on od onih koji ne žele da prekidaju saradnju s glumcem, ako je taj "po njegovom broju". Takav glumac mora nešto glumiti, makar bilo šta - rekao je Načić u intervjuu za Studio.

Međutim, iako nije odigrao Bilija Pitona u filmu, 1984. godine se proslavio u Šijanovom filmu "Davitelj protiv davitelja".

A s druge strane, Zoran Radmilović je maestralno odigrao lik Bilija Pitona, da sada i ne možemo da zamislimo nekog drugog ko izgovara čuvene replike.

Bonus video:

05:10

ČOLA NAPRAVIO LOM U BUDVI: Espreso na licu mesta

(Espreso/Glossy)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.