ŽIVOT OCA VUKA KOSTIĆA BIO JE OBELEŽEN TRAGEDIJAMA: Još kao DETE je doživeo GUBITKE, ovo RAZARA DUŠU
Vuk Kostić, Foto: Dragan Kadić

tuga

ŽIVOT OCA VUKA KOSTIĆA BIO JE OBELEŽEN TRAGEDIJAMA: Još kao DETE je doživeo GUBITKE, ovo RAZARA DUŠU

Pljaka je filmsku karijeru počeo još 1957. godine

Objavljeno: 07:27h

Vuk Kostić je naš čuveni glumac, koji iza sebe ima zavidnu karijeru, dok ima onih koji ne znaju da potiče iz glumačke porodice i da je ljubav prema sedmoj umetnosti nasledio od oca.

Njegov otac Mihajlo Kostić Pljaka bio je glumac, a Vukov deda, Nestor Kostić Nega, bio je jedan od osnivača i glumaca prvog pozorišta u Prokuplju, još pre Drugog svetskog rata.

Pljaka je filmsku karijeru počeo još 1957. godine u filmu "Subotom uveče", a poslednju ulogu odigrao je kao Milutin Nedić u poznatoj seriji "Đeneral Milan Nedić".

Mihajlo Kostić Pljaka
foto: Print Screen Youtube/srecniljudiserija

Mnogi ga pamte kao Pavla iz "Povratka otpisanih", šefa obezbeđenja u "Sivom domu", a tu je i njegov lik veterinara, kod kog su dolazili Vukašin Golubović i Neca u potrazi za izgubljenim Simom u "Srećnim ljudima". Takođe, igrao je i u seriji "Gore-dole".

Čitavu bivšu Jugoslaviju rasplakala je vest o njegovoj smrti. On je 9. marta 2001. godine izgubio borbu sa opakom bolešću - leukemijom. Osim Vuka, iza njega je ostala supruga Gordana i sin Nestor.

Vuk je u više navrata pričao da mu se život potpuno promenio posle njegove smrti, te da je njegov tata doživeo "čitav niz tragedija". Pljaka je, naime, imao samo sedam godina kad mu je majka umrla od tuberkuloze, babu su mu u ratno vreme streljali Nemci u dvorištu, a rođena sestra mu je poginula par godina posle rata.

Koliko je bio značajan njegov dopironos umetnosti dokaz su dve ulice u srpskoj prestonici - Pljakina ulica (Zemun) i Ulica Mihajla Pljake Kostića (Zvezdara).

Bonus video:

08:43

ESPRESO NA NASTUPU EMINE JAHOVIĆ: Pevačica progovorila o PORODICI, evo šta kaže

(Espreso/Blic/Vladimir Miljanić)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.