U JUGI BILA OMILJENA GLUMICA, A ONDA JE SREĆU ODLUČILA DA PRONAĐE U AMERICI: Evo čime se sada BAVI ova LEPOTICA
Glumica, Foto: Antonio Ahel/ATAImages

bila je jasna

U JUGI BILA OMILJENA GLUMICA, A ONDA JE SREĆU ODLUČILA DA PRONAĐE U AMERICI: Evo čime se sada BAVI ova LEPOTICA

Najveću slavu stekla je osamdesetih godina prošloga veka

Objavljeno: 15:14h

Teško je biti glumac u Americi, mnogi na kraju odustanu, kaže Mirjana Joković. Čuvena glumica, koja se proslavila ulogama u ostvarenjima "Sivi dom", "Zaboravljeni" i "Mala", od 1993. godine živi i radi u Americi.

Mirjanu je put ponovo naveo u Srbiju jer je posle 15 godina dobila glavnu ulogu u domaćoj seriji "Poziv", koja se trenutno emituje na RTS.

Jokovićeva je pričala o životu u Americi, profesorskom poslu u Los Anđelesu, šta ju je privuklo da ponovo radi u Srbiji, ali i o saradnji sa holivudskim zvezdama Dženifer Lopez i Rejfom Fajnsom.

Da li vam je nedostajao rad u Srbiji?

- Ne mogu da kažem da mi je nedostajao jer nikada nisam napustila posao u svojoj zemlji iz nekog specifičnog razloga. Zapravo, nikada za sve ove godine nisam mogla da odvojim više vremena i snimim neku veću ulogu kao što je slučaj u seriji "Poziv".

Šta vas je privuklo da prihvatite ulogu u tom trileru?

- Izbirljiva sam kada su projekti u pitanju, ali mi nije trebalo mnogo vremena da prihvatim ulogu. Da bih pauzirala posao u Americi i došla ovde da radim, projekat mora da bude zanimljiv, a to je bio slučaj sa serijom "Poziv". Odmah sam se oduševila scenariom.

Stekla je veliku popularnost u Jugoslaviji
Stekla je veliku popularnost u Jugoslavijifoto: Printscreen/Youtube/Klasik tv

Predajete glumu na prestižnom univerzitetu u Los Anđelesu. Kako je došlo do toga?

- Zaljubila sam se u novu profesiju, a to je predavanje i edukacija. Majka mi je bila profesorka književnosti i znala sam da ću se jednog dana baviti profesorskim radom, ali nisam ni slutila da će mi biti toliko zanimljivo. Sada jednako volim i predavanje i glumu. Prirodno se dogodilo da postanem profesor. Kada sam otišla u Ameriku upisala sam Kalifornijski institut umetnosti. To je prestižna škola koju je napravio čuveni Volt Dizni. U njoj postoji pet smerova - film, pozorište, balet, animacija i muzika. Kada sam diplomirala, posle nekoliko godina se ukazala prilika da predajem na katedri za film i tako je i bilo. Na odseku za muziku predaje naš čuveni profesor Miroslav Tadić.

Godinama živi u Americi
Godinama živi u Americifoto: Antonio Ahel/ATAImages

Kako je biti profesor u Los Anđelesu?

- Lepo je ko voli da predaje. Svedok ste nečijeg rasta i vidite da neko upija znanje i ljubav koje mu pružate.

Da li je teško biti glumac u Americi, naročito ako dolazite van engleskog govornog područja?

- Ako, na primer, živite u Los Anđelesu i tražite isključivo posao glumca i idete na kastinge, mnogo je komplikovano i teško. Razlog je taj što ima mnogo glumaca i projekata i to su procedure i velika odricanja koja iscrpe ljude. Mnogi ljudi na kraju odustanu.

Igrala je u najboljim domaćim filmovima
Igrala je u najboljim domaćim filmovimafoto: Antonio Ahel/ATAImages

Pre više od 20 godina bili ste deo romantične komedije "Sobarica sa Menhetna". Kakva je bila saradnja sa Dženifer Lopez i Rejfom Fajnsom, koji u tom filmu igraju glavne uloge?

- Bilo je veoma zanimljivo. Imala sam malu ulogu, ali je bilo interesantno biti deo jedne takve produkcije i sistema na visokom nivou.

Kako vam se danas čini Beograd u odnosu na onaj koji ste "napustili" pre 30 godina?

- Utisci su fantastični! Ovo je Beograd koji ja poznajem. U današnje vreme živimo preopterećeni raznim stvarima, ali duh ovog grada, ljudi, humor, profesionalizam i šmek su učinili da se osećam dobrodošlo i prijatno.

Bonus video:

05:10

ČOLA NAPRAVIO LOM U BUDVI: Espreso na licu mesta

(Espreso/Informer/S. Kostić)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.