OVA ŽENA JE BILA FATALNA ZA BREGOVIĆA, ČUVENOJ LEPOTICI POSVETIO NAJVEĆI HIT DUGMETA: Njihova veza bila je TAJNA
Goran Bregović, Foto: Radule Perisic/ATAImages

zanimljivo

OVA ŽENA JE BILA FATALNA ZA BREGOVIĆA, ČUVENOJ LEPOTICI POSVETIO NAJVEĆI HIT DUGMETA: Njihova veza bila je TAJNA

Ljiljana je bila prava zvezda i Brega jednostavno nije mogao da odoli lepoti i šarmu tadašnjeg najpopularnijeg modela

Objavljeno:

Ljiljana Tica bila je najpopularnija jugoslovenska manekenka. Osvajala je sve svojom neodoljivom pojavom i nonšalantnim prirodnim hodom bivše sportistkinje. Njena lepota nije poznavala granice, modne kuće su se otimale za nju.

Dobila je priliku da se oproba i na filmskom platnu i zaigrala je u filmu 'Vojnikova ljubav' davne 1976. Tada je kadar delila s Vojom Brajovićem, Dragomirom Bojanićem Gidrom i Aleksandrom Berčekom. Mnogi muškarci sanjali su o tome da osvoje njeno srce, a malo njih je u tome i uspelo.

Prva mladalačka ljubav s kolegom Momom Jakovljevićem, danas hirurgom, obeležena je zabavom, anegdotama i smehom. Ipak, njen život posebno je obeležila veza s muzičarem Goranom Bregovićem.

Ljiljana je bila prava zvezda i Brega jednostavno nije mogao da odoli lepoti i šarmu tadašnjeg najpopularnijeg modela. Zajedno su bili dve godine. Nakon što su raskinuli, isplivala je istina o njihovoj vezi.

Pisalo se da je on pobegao od nje, ali joj je posvetio čuvenu pesmu – „Bitanga i princeza“. U nekoliko navrata i sama Tica je priznala da su njih dvoje imali vrlo burnu vezu. Raskinuli su jer je ona bila vrlo posesivna i ljubomorna, što njemu u jeku karijere nije bilo potrebno.

Pobedivši na izboru Elite lice godine časopisa Bazar, Tica je otputovala na svetsko takmičenje lepote u Akapulku. To joj je otvorilo vrata svetskih modnih agencija, među kojima je bila najprivlačnija ona iz Minhena zbog koje se 1983. godine tamo preselila.

Na jednom gala prijemu upoznala je sadašnjeg supruga, a tadašnjeg direktora marketinga nemačkog izdanja časopisa 'Elle'. Venčali su se 1987. na Hvaru, gde je obavljeno i crkveno venčanje. Ona je u 46. godini rodila sina Lenija i to je bila najveća sreća. Od tada je njen život dobio novi smisao. Danas se Ljiljana Tica bavi biznisom vezanim za gastronomiju.

Bonus video:

05:10

ČOLA NAPRAVIO LOM U BUDVI: Espreso na licu mesta

(Espreso/Kurir/scena.story.hr/instagram: jugoslavija.sfrj/instagram: yugo.nostalgia)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.