KO SU MILJENICI SANDRE PEROVIĆ? Voditeljka RTS-a sve otkrila za Espreso, ISTINA NA VIDELO: Evo kakva je ZAISTA
Voditeljke sa urednicom, Foto: Petar Aleksić

MALO KO ZNA KO JE

KO SU MILJENICI SANDRE PEROVIĆ? Voditeljka RTS-a sve otkrila za Espreso, ISTINA NA VIDELO: Evo kakva je ZAISTA

Voditeljka za Espreso otkrila kakvi su kolegijalni odnosi na javnom servisu

Objavljeno:

Na proslavi 30. rođendana kviza "Slagalica" na RTS-u su naravno bile i voditeljke ovog formata Milica Gacin, Marija Veljković, Kristina Radenković i Jelena Simić.

Upravo je Jelena za Espreso otkrila kakvi su kolegijalni odnosi na javnom servisu i šta glavna i odgovorna urednica Zabavnog programa RTS-a Sandra Perović najviše ceni kod svojih podređenih saradnika.

Samo žene vode "Slagalicu". Je li postoji možda sujeta među koleginicama?

Proslava 30. rođendana kviza 'Slagalica'
Proslava 30. rođendana kviza "Slagalica" foto: Petar Aleksić

– Jesi li ti primetio možda večeras? Zaista ne postoji. Svaka koleginica radi svoj posao i nema razloga za sujetu. Zašto bi?

Mogao sam da primetim da imaš snažnu podršku Sandre Perović, glavne i odgovorne urednice Zabavnog programa RTS-a. Koliko znači podrška žena u ovom poslu?

– Sandra Perović je urednica koju ja izuzetno cenim, uvažavam njeno mišljenje i predivno mi je sarađivati i raditi svakog dana sa njom. Mislim i da kada nešto ne bude dobro, a bude i kada nešto ne bude dobro, jer svi koji radimo i grešimo, nekako ona ume i nađe način da nam to profesionalno saopšti i utiče na nas da popravimo to što nije u redu.

Samo žene vode 'Slagalicu'
Samo žene vode "Slagalicu"foto: Petar Aleksić

Koji saveti su uticali na tebe otkad si na RTS-u?

Sandra je neko ko ceni rad i ona nema miljenike. Nema neke ljude koje nešto obožava. Ako radite, ona to poštuje i ona to ceni. To je najvažnije.

Je li sebe proveravaš dok čitaš pitanja u "Slagalici"?

– "Slagalica"je ne samo divna prilika da navijamo za takmičare, već i da proverimo i obnovimo svoje znanje. I ja to redovno radim svaki put kada se pripremam. Zajedno sa decom proveravam svoje znanje. Naročito sa ćerkom, koja je već odrasla. I dok gleda "Slagalicu" ona odgovara na pitanja i onda me pita pre nego što čuje šta je tačan odgovor: "Mama, jesam li pogodila rezultat?"

Znaš i sama da je gledaocima čudno kako voditelji na RTS-u akcentuju reči, iako se vi vodite zapravo normama u srpskom jeziku. Je li tebi bilo teško da se prilagodiš tome?

1 / 8 Foto: Espreso

– Prilagodila sam se jednostavno jer mi negujemo naš jezik kakav jeste naš jezik i morala sam da se prilagodim.

Ti si odrasla u Sarajevu. Je li ti zbog toga bilo i teže?

– Ja jesam iz Sarajeva, ali ja zaista dajem sve od sebe da govorim kako govore ljudi ovde gde živim. I Beograd je moj grad i obožavam ovaj grad i ja se nadam da sam se uspešno prilagodila, ali taj neki prizvuk, što je znao da kaže Igor Mandić, ostane negde u vilicama, pa me ponekad i oda, ali dok radim "Slagalicu" slušam savete lektora i kako da izgovaram neke reči.

Sve ove godine "Slagalicu" pažljivo prate svi i čak traže svaku grešku bilo voditeljki bilo takmičara. Je li tebi teško raditi pod tolikim pritiskom javnosti?

– Moram da ti kažem da je meni na početku to zaista bilo opterećenje, jer sam radila i neke druge formate. Kao što znaš, sada radim i emisiju "Jedan dobar dan" u koju ulazim kao da ulazim u svoju dnevnu sobu i nemam tremu, ali kada sam počela da vodim "Slagalicu", zaista mi nije bilo svejedno upravo zbog velike odgovornosti i istorije koju ima taj kviz. Imala sam taj strah da nešto ne pokvarim i bilo mi je to opterećenje, ali sada više ne, sada uživam dok vodim "Slagalicu". I ne obaziram se više kakva sam ja, jer ja sam tu nebitna, bitni su takmičari i ja sam tu da napravim prijatnu atmosferu i da se oni dobro osećaju i da oni nemaju tremu kako bi pokazali svoje znanje.

Bonus video:

00:12

ŠOK U KVIZU SLAGALICA! Voditeljka Kristina pitala takmičara KAKO JE SA SKOČKOM KOD KUĆE

(Espreso/Milen Vesović)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.