KOLEGE NA LAUŠEVIĆEVU KREMACIJU DOLAZILE SU SA OVIM CVETOM: Mnogi misle da ima veze sa KULTNIM FILMOM
Žarko Laušević, Foto: Damir Dervišagić

pogledajte

KOLEGE NA LAUŠEVIĆEVU KREMACIJU DOLAZILE SU SA OVIM CVETOM: Mnogi misle da ima veze sa KULTNIM FILMOM

Kolege i prijatelji danas se opraštaju od čuvenog glumca

Objavljeno:

Ispraćaj za kremaciju Žarka Lauševića upriličen je danas na Novom groblju u Beogradu. Porodica i prijatelji okupili su se kako bi legendarnog glumca ispratili na večni počinak.

Među prvima na sahranu stigli su: Marija Vicković, Radoš Bajić, Andrija Milošević, Nedeljko Bajić, Viktor Savić, Olivera Viktorović, Jana Bjelica, Nemanja Bjelica, Miki Manojlović, Nebojša Dugalić, Vesna Trivalić, Irfan Mensur, Milan Marić, Petar Benčina, Vesna Čipčić, Branka Petrić, Siniša Kovačević, Ljiljana Blagojević, Dragan Bjelogrlić, Boda Ninković, Nela Mihajlović, Nataša Ninković, Dejan Lutkić.

Glumci su za svog velikog prijatelja i kolegu nosili bele i crvene ruže, mnogi misle da je to simbolika za njegovu ulogu Petra u filmu "Oficir sa ružom" u kojem je uvek nosio dve ruže, jednu za Ljiljanu, drugu za Matildu.

1 / 10 Foto: Zorana Jevtić

Za tu ulogu, Laušević je dobio Zlatnu Arenu u Puli 1987. godine.

Podsetimo, Žarko Laušević preminuo je 15. novembra nakon teške i kraće bolesti. Imao je 63 godine. Žarko Laušević rođen je 19. januara 1960. u Cetinju. Dobitnik je velikog broja nagrada i važio je za jednog od najtalentovanijih glumaca svoje generacije. Bio je član Jugoslovenskog dramskog pozorišta od 1982. do 1994. godine.

Bonus video:

00:08

Lauševićeva deca u zagrljaju na poslednjem ispraćaju oca

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.