NJEGA SMO SVI OBOŽAVALU, A ON JE BIO LUDO ZALJUBLJEN U OVE DVE POZNATE ŽENE: Svi ih dobro znate!
Miloš Žutić, Foto: Printscreeen/RTS zvanični kanal

NEVEROVATNO

NJEGA SMO SVI OBOŽAVALU, A ON JE BIO LUDO ZALJUBLJEN U OVE DVE POZNATE ŽENE: Svi ih dobro znate!

Miloš Žutić je bio jedan od naših legendarnih glumaca, a ove informacije o njemu sigurno niste znali

Objavljeno:

Proslavljeni glumac jedno je od većih imena srpske glumačke scene. Miloš Žutić iza sebe je ostavio brojne televizijske i pozorišne uloge, te se danas u njegovu čast dodeljuje i nagrada "Miloš Žutić" za najbolje glumačko ostvarenje u protekloj pozorišnoj sezoni.

Njegov talenat prepoznali su mnogi, a brilijantnom karijerom i glumačkim umećem zaljubio je u sebe brojne fanove koji su ga obožavali. Ipak, veliku pažnju privlačio je i njegov privatni, naročito emotivni život.

Interesantna je činjenica to da je voleo majke glumica Katarine Žutić i Anje Mandić, odnosno glumice Svetlanu Bojković i Ognjanku Ognjanović. Sa Ognjenkom je dobio i sina Đorđa koji nije pošao stopama svojih sestara.

1 / 4 Foto: M.A./ATAImages

Glumac je prvo bio u ljubavnoj romansi sa Bojkovićevom i iz te ljubavi rodila se Katarina. Njih dvoje su se upoznali kada je ona postala član Dramskog ateljea Doma omladine Vračar. Tamo je počela kao asistentkinja reditelja, zatim je igrala i mnoge značajne uloge, da bi kasnije uplovila u vezu sa Žutićem:

"Udala sam se kad sam imala dvadeset jednu godinu, a Miloš osam više. Bili smo nedozreli za brak i došlo je do erozije naše zajednice, ali ne i našeg ljudskog odnosa. Taj naš ljudski odnos nije izostao do kraja njegovog života, do 1993, do njegove pedeset četvrte godine, uprkos činjenici da smo oboje bili u novim brakovima - ja sa rediteljem Ljubomirom Mucijem Draškićem, a on sa glumicom Ognjankom Ognjanović, sa kojom je dobio sina Đorđa, a i nas dve smo bile i ostale jako bliske. Miloša je savladala najteža bolest", kazala je Bojkovićeva jednom prilikom.

1 / 2 Foto: Printscreeen/RTS zvanični kanal

Nakon razvoda od Svetlane Cece Bojković, veliki Miloš Žutić zavoleo je Ognjanku Ognjanović sa kojom je kasnije dobio sina Đorđa. Kada je Žutić preminuo on je imao samo 3 godine. Ognjanovićeva je iz svog prethodnog odnosa sa baletanom dobila ćerku Anju Mandić, a ona i Katarina Žutić kao male odrasle zajedno i uživale u svojim tinejdžerskim i devojačkim danima. Poznato je da i danas gaje lep odnos.

Miloš Žutić rođen je 16. novembra 1939. godine u Beogradu važio za jednog od najcenjenijih srpskih glumaca, te se tako kada je on igrao u nekim pozorišnim komadima smatralo da ta predstava sigurno vredi pošto je on u glumačkoj postavi. Danas bi napunio 84 godine.

Preminuo je 1993. godine, a za vreme svog života ostvario je oko 85 pozorišnih uloga, dok je od prve filmske uloge u filmu "Ljubav i moda" odigrao više od sto uloga na televiziji.

Bonus video:

00:09

Espreso na festivalu Street Food u Berlinu

(Espreso/Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.