KAKO MATORA I ANITA MOGU DA SE RAZVEDU!? Oglasio se ADVOKAT: Situacija je KOMPLIKOVANA, moraju da URADE OVU STVAR
Jovana Tomić Matora, Foto: Petar Aleksić

sada je sve jasnije

KAKO MATORA I ANITA MOGU DA SE RAZVEDU!? Oglasio se ADVOKAT: Situacija je KOMPLIKOVANA, moraju da URADE OVU STVAR

Rijaliti učesnice ušle su na imanje u Šimanovcima kao srećno venčan par, ali je sada isplivao prljav veš.

Objavljeno:

Glavna tema "Elite" su trenutno Jovana Tomić Matora i Anita Stanojlović, koje su na pragu od razvoda zbog Anitine preljube.

Rijaliti učesnice ušle su na imanje u Šimanovcima kao srećno venčan par, ali je sada isplivao prljav veš. Kako gej brakovi nisu priznati u Srbiji, Jovana i Matora su se letos na večnu ljubav zaklele u Crnoj Gori. Sada advokat Andrija Marković objašnjava na koji način će morati da se obavi razvod koji Matora zahteva.

- Da se radi o običnom braku koji je zaključen po pravima naše zemlje, između muškarca i žene koji je sklopljen u bilo kojoj zemlji, mogu se ljudi razvesti kod nas, pod uslovom da je poslednje zajedničko prebivalište bračnih drugova na teritoriji naše zemlje. Imajući u vidu činjenicu da srpsko zakonodavstvo ne poznaje brak kao zajednicu dva muškarca ili dve žene, taj brak bi morao biti razveden po pravu one zemlje u kojoj je brak zaključen, što je u ovom slučaju Crna Gora. One bi morale tamo pred nadležnim sudom da se razvedu - rekao je advokat Andrija Marković, koji je objasnio i da li mogu da se razvedu dok su u rijalitiju.

Advokat otkrio kako mogu da se razvedu Matora i Anita
Advokat otkrio kako mogu da se razvedu Matora i Anitafoto: Printscreen/Youtube/Zadruga Official

- Mogu, ali moraju da ovlaste punomoćnika, odnosno nekog advokata, koji bi to uradio. Suština je da se taj posao obavi tamo. Specijalno punomoćje mora da se da i overi u takozvanoj svečanoj formi pred našim javnim beležnikom ili pred njihovim konzulatom, gde bi on izašao na teren. Na taj način bi brak mogao da se razvede bez njihovog prisustva - zaključio je Andrija.

Bonus video:

01:28

ESPRESO TIKTOK: NOVI ALBUM JELENE KARLEUŠE

(Espreso/Kurir/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.