"JETRA MI JE BILA NAPADNUTA, IMAO SAM MUČNINE" Naš glumac otkrio kako se ZARAZIO OD OVE BOLESTI, jeza da te uhvati!
Aleksandar Srećković Kubura, Foto: Antonio Ahel/ATAImages

ispovest

"JETRA MI JE BILA NAPADNUTA, IMAO SAM MUČNINE" Naš glumac otkrio kako se ZARAZIO OD OVE BOLESTI, jeza da te uhvati!

Aleksandar Srećković Kubura je prvi put progovorio o ovome

Objavljeno:

Glumac Aleksandar Srećković Kubura gostovao je u današnjoj emisiji "RTS ordinacija" kod Marije Popović. On je u toj emisiji na javnom servisu otkrio kako je kao dete dobio žuticu.

– Ja sam nekim nesrećnim slučajem u nekoj 13. godini, dakle u sedmom razredu osnovne škole, prilikom revakcinacije za redovnu vakcinu koju su primili svi, meni se ta prva vakcina nije primila i ja sam morao da primim ponovnu dozu, odnosno revakcinu, i prilikom primanja te revakcine se desilo da sam ja zaražen tim hepatitom "B", odnosno tada su ga zvali australijski antigen. Naravno do toga je došlo do aplikacije same revakcine u to doba u Kraljevu, gde sam ja išao u školu, revakcina je aplicirana na onim starim iglama koje su se dezinfikovale na plamenu pred sam ubod. Nažalost u toj gužvi, kada su došli do mene, nas dvoje u razredu koji smo trebali da primimo revakcinu prvi kao džentlmeni, pre drugarice moje, ona nije bila dezinfikovana, bila je dezinfikovana nakon mene, ona se nije zarazila, ali ja sam bio zaražen - otkrio je Kubura u pomenutoj emisiji.

Voditeljka ga je upitala kako se shvatio da je zaražen.

1 / 3 Foto: Antonio Ahel/ATAImages

– Prvo, dobio sam žuticu, kada su utvrdili šta je uzrok žutice shvatili smo da ja nikakvu vrstu kontakta krvnog nisam imao sem te vakcine, odnosno revakcine koja se desila par meseci ranije i tako sam zaključio da sam na taj način zaražen. Simptomi su bili vrlo jaka žutica i bilirubin koji je bio nekoliko puta viši od normalnog nivoa. Jetra je bila prilično napadnuta, otečena, ja sam imao mučnine, gubitak snage... Sada ne sećam se da je bila temperatura, možda čak i nije, morao sam da idem na rigoroznu dijetu, da mirujem i to nije trajalo kratko. Mislim da sam dobrih mesec dana morao da ležim, ne sećam se šta je bila terapija... - ispričao je Kubura u nastavku emisije.

Bonus video:

08:43

ESPRESO NA NASTUPU EMINE JAHOVIĆ: Pevačica progovorila o PORODICI, evo šta kaže

(Espreso/M. V.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.