OVO JE PRAVO IME MILICE MILŠE: Glumicu SRBI OBOŽAVAJU, a neke informacije o njoj SIGURNO NISTE ZNALI, potpuni ŠOK!
Milica Milša, Foto: Antonio Ahel/ATAImages

KO BI REKAO?

OVO JE PRAVO IME MILICE MILŠE: Glumicu SRBI OBOŽAVAJU, a neke informacije o njoj SIGURNO NISTE ZNALI, potpuni ŠOK!

Glumica Milica Milša je nosilac mnogih nagrada i priznanja za svoj rad, a pred vama je njena karijera koju ćete pročitati u jednom dahu

Objavljeno:

Milica Milša je poznata srpska glumica. Uz njenu glumačku karijeru u pozorištu, filmovima i TV serijama, snimila je velik broj reklama te se vrlo uspešno bavila manekenstvom.

U glumačkim je vodama od 1978. godine, kad je kao sedmogodišnja devojčica odigrala ulogu u filmu „Tren“. Milica Milša rođena je 20.5.1968. godine u Beogradu, u akademskoj porodici. Njen je otac književnik Antonije Isaković, a majka također književnica – Leposava Milanin. Nadimak Milša dobila je upravo od svoje sad pokojne majke, a pravo ime Milice Milše jeste Milica Isaković Jokanović. Od malih nogu, kao sedmogodišnjakinja, počela je da glumi u filmovima („Tren“ 1978.godine, „Drugarčine“ i „Berlin kaput“ 1979.godine), što je obeležilo njen put u glumačke vode.

U serijama je uglavnom glumila zle i opasne devojke, što je potpuna suprotnost njenom stvarnom karakteru, kako je često isticala.

1 / 6 Foto: Marija Mladjen/ATAImages

Iako je ostvarila brojne filmske i televizijske uloge, Milica Milša kaže kako joj njeni nastupi u pozorištu najviše znače. Njena prva predstava bila je „Ženski orkestar“, koja je ujedno i jedina predstava s prostora bivše Jugoslavije koja se našla u sklopu Edinburškog festivala.

Milica je osvojila nagradu publike na Filmskom festivalu u Nišu za ulogu u filmu „Gde cveta limun žut“ (2006. godina), bila je miss filmskog festivala u Kanu, a osvojila je i nagradu za najuspešniju režiju za predstavu „Kokoške“ (2009.godine).

Bonus video:

05:10

ČOLA NAPRAVIO LOM U BUDVI: Espreso na licu mesta

(Espreso/Poznati)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.