BUDU JE VOLELA CELA ZEMLJA, A DANAS JE DRUGI ČOVEK: Preživeo INFARKTE i posvetio se OVOM POSLU
Glumac, Foto: prentscreen/RTS

nekad i sadl

BUDU JE VOLELA CELA ZEMLJA, A DANAS JE DRUGI ČOVEK: Preživeo INFARKTE i posvetio se OVOM POSLU

Mnogi su se pitali gde je nestao Predrag Bolpačić iz filma "Ljubavni život Budimira Trajkovića"

Objavljeno:

Malo ko nije čuo ili pogledao film "Ljubavni život Budimira Trajkovića" iz 1977. godine. U pitanju je klasik domaće kinematografije, koji su Jugosloveni obožavali, ali i današnje generacije ga rado gledaju i smeju se filmskim replikama.

U ovom ostvarenju Dejana Karaklajića, mladića koji pokušava da se snađe u novoj sredini i želi da se zaljubi odglumio je tada mladi Predrag Bolpačić, kome je glas "pozajmio" Irfan Mensur.

Sigurno ste se nasmejali čuvenoj sceni u kojoj se u liftu predstavlja komšinici Mirjani, koju je odglumila Marina Nemet, rečenicom "Zovem se Budimir Trajković i stanujem na 22. spratu".

Predrag Bolpačić je imao 17 godina kada je glumio Budu i to mu je bila prva filmska uloga. Tinejdžera koji je pomalo šeprtlja i pokušava da se zaljubi u vreme kad su njegovi vršnjaci već imali prve ljubavi odglumio je maestralno, mada profesori u gimnaziji koju je Bolpačić pohađao nisu imali razumevanja za njegove vannastavne aktivnosti, pa je morao, zbog propuštenog gradiva, da ponavlja jedan razred.

— Profesor matematike me je izveo pred tablu i stvarno sam znao, samo sam se malo zbunio na kraju. Viknuo je na mene da ništa ne znam: „Samo ti idi i snimaj filmove. Evo tebi, lepo, jedan“ — ispričao je Predrag u svom prvom intervjuu posle snimanja filma.

Nakon ove uloge, pojavio se samo u još jednom filmu, ostvarenju "Nije nego" iz 1987. Posle toga je zauvek napustio glumu, a upisao je Saobraćajni fakultet.

O svojim kolegama sa seta govorio je sve najbolje, a kako su njegove filmske roditelje igrali Milena Dravić i Ljubiša Samardžić, govorio je da su mu "mnogo pomagali".

Ipak, kada je odustao od glume, o njegovom životu malo se znalo.

On danas ima 63 godine, a o njemu se pisalo da je preživeo čak tri infarkta. Iz dva braka ima dvojicu sinova, Stefana i Aleksu, a na društvenim mrežama postoji samo jedna njegova fotografija.

Bonus video:

05:10

ČOLA NAPRAVIO LOM U BUDVI: Espreso na licu mesta

(Espreso/Glossy)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.