NEKADA JE BIO POPULARAN I ŽENE SU GA OBOŽAVALE, A ONDA SE POVUKAO: Dača o saradnji sa Ksenijom Pajčin i karijeri
Dača Dak, Foto: Printscreen/YouTube/ksenija pajcin

OTVORIO DUŠU

NEKADA JE BIO POPULARAN I ŽENE SU GA OBOŽAVALE, A ONDA SE POVUKAO: Dača o saradnji sa Ksenijom Pajčin i karijeri

Sa nekim kolegama se i dalje čuje

Objavljeno: 22:40h

Grupa "Duck" svojevremeno je bila jedna od najpopularnijih grupa na estradi. Tokom devedesetih snimili su hitove "Pedro", "Vrati se", "Dačo, volim te" i mnoge druge, a onda iznenada nestali.

Damir Radoičić, poznatiji kao Dača Dak u početku se bavio samo plesom, a onda osnovao grupu "Duck" u kojoj su pevale Ksenija Pajčin, a kasnije Danica Bukilić Coka.

Odlučio je da estradu zameni mirnijim životom, ali se sa nekim kolegama i dalje čuje.

- Sa svima sam ostao u dobrim odnosima. Često se čujem s Bebom Bit strit, s Tapovcima, Zoranom Pavić, skoro sam video Doktor Igija. Dugo sam bio u inostranstvu i valjda su me ljudi, gazde klubova, zaboravili. Retko kad me neko zove za takve stvari jer misle da sam i dalje u inostranstvu. Ali tu sam sada, ako nekome trebam, neka mi se javi.

Prisetio se saradnje sa pokojnom Ksenijom Pajčin, te istakao da je pamti samo po dobrom.

- Bila je mlađa od mene pet godina. Viđao sam je kod Bebe i Huse, bila je klinka, lepa, lepo je igrala. Uvek je bila prelepa. Našli smo se kad sam radio s mojim prvim aranžerom Dorijanom. Ona je tada bila kod njega sa dve drugarice, htela je nešto svoje da radi. Sreli smo se na vratima. Ona je izlazila, ja ulazio. Tad smo popričali i razmenili smo brojeve telefona. Pitao sam Husu i Bebu za nju, rekli su mi da je otišla da proba sama da radi, pa sam rešio da porazgovaram s njom. Videli smo se na Banovom brdu, ona je tamo živela, a ja u blizini, na Čukaričkoj padini. Tako je sve počelo. Imao sam četiri ili pet pesama snimljenih kada sam počeo s njom da radim: "San", "Dačo, volim te"... Rekao sam joj da bude tu, da otvara usta, kada može da peva, neka peva preko lid vokala. Bili smo sjajan duo - priča on.

Nije želeo mnogo da komentariše njenu tragičnu smrt, ali mu je taj događaj vrlo teško pao.

- Tada sam bio u nekom međuprostoru, malo ovde, malo u inostranstvu. Njena smrt me je baš pogodila, s njom sam imao lepe trenutke. Zajedno smo prošli mnoge stvari, imali smo odnos pun poštovanja i ljubavi. Baš me je pogodilo, ali pošto poznajem njenu porodicu, bilo mi je nezgodno da nešto puno o tome pričam. Ne bih želeo da se vraćam na tu tragediju.

Osvrnuo se i na razloge zbog kojih se povukao sa estrade.

- Bilo je više razloga, malih ili srednjih činilaca koji su doveli do te odluke. U principu sam rešio da stavim tačku na to, da se bavim drugim stvarima, mislim da nisam pogrešio. Nekada mi nedostaje takav način života. Zapravo mi nedostaje pesma. Nedostaje mi pisanje pesama, ali se to više ne radi kao nekada - rekao je za Kurir.

Bonus video:

00:44

ESPRESO TIKTOK: Britni Spirs se razvodi

(Espreso/24sedam)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.