IMPRESIVNA BIOGRAFIJA NAJVEĆEG ZAVODNIKA SA BALKANA: Ljubio FATALNU PLAVUŠU, a o njegovom USPEHU svi BRUJE
Stjepan Hauser, Foto: Zorana Jevtić

njegova priča

IMPRESIVNA BIOGRAFIJA NAJVEĆEG ZAVODNIKA SA BALKANA: Ljubio FATALNU PLAVUŠU, a o njegovom USPEHU svi BRUJE

Stjepan Hauser je jedan od najuspešnijih muzičara na našim prostorima

Objavljeno:

Stjepan Hauser poznati violončelista rođen je u Puli 1986. godine. Odmalena se interesovao za muziku, te je tako muzičku školu pohađao u rodnoj Puli, a potom i u Rijeci.

Muzičku akademiju je upisao u Zagrebu, a u Londonu je završio osnovne studije, nakon toga je postdiplomske studije nastavio u Mančesteru.

Godine 2006. održao je prvi koncert kada je izabran za jedinog violončelistu na koncertu u Palaco Vekio u Firenci, a posle toga je usledio koncertni nastup uz pratnju “Simfonijskog orkestra Friuli Venecije Đulije” u Opštinskom pozorištu „Đuzepe Verdi”u Italiji, piše Vikipedija.

Iste godine postao je deo grupe "Grinvič trio", čiji su članovi slovenačka violinistkinja Lana Trotovsek, japanska pijanistkinja Joko Misumi i Hauser na violončelu.

Stjepan je dobitnik velikog broja prestižnih nagrada i priznanja za svoj rad.

Podsetimo, Hauser je bio u ljubavi sa Jelenom Rozgom, par je bio u vezi dve godine, a čuveni muzičar je jednom prilikom govorio o njihovom odnosu.

- Saradnja sa njom je bila fenomenalna, trajala je dve godine. Prekrasan period mog života, uvek ću našu saradnju imati u lepom sećanju. Upoznali smo se na Miss Universe takmičenju, ja sam tamo išao da gledam misice, a onda sam ugledao nju i bila mi je draža od svih misica. Tako je sve krenulo. To je bila prava ljubav, živeli smo zajedno dve godine - prisetio se Hauser u "Knjazalištu" na HRT-u.

Stjepan Hauser je sinoć održao koncert u beogradskoj Areni, sve je bilo popunjeno do poslednjeg mesta, a poblika je uživala.

Bonus video:

00:24

ESPRESO NA LICU MESTA! ACO PEJOVIĆ DOŠAO NA MAC: Evo šta kaže o Emini Jahović

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.