KAD ČUJETE OVE DETALJE IZ BIOGRAFIJE VODITELJKE RTS-A, NIŠTA VIŠE NEĆE BITI ISTO: Kako nam je samo PROMAKLO?
Biljana Vraneš, Foto: youtube/printscreen/Crocodil

niste znali

KAD ČUJETE OVE DETALJE IZ BIOGRAFIJE VODITELJKE RTS-A, NIŠTA VIŠE NEĆE BITI ISTO: Kako nam je samo PROMAKLO?

Jedna je od najlepših lica Radio televizije Srbije.

Objavljeno: 18:01h

Biljana Vraneš je poznata srpska voditeljka i urednica na televiziji. Takođe, ona je i diplomirani meteorolog i već decenijama građanima saopštava vremenske prilike u državi.

Rođena je 1968. godine u Beogradu.

Svoje detinjstvo je provela van Beograda, u prirodi. Njeni roditelji su želeli da ona odrasta u zdravoj sredini.

Nakon osnovne škole, Biljana je upisala srednju elektrotehničku školu "Nikola Tesla" u Beogradu.

Međutim, njena ljubav prema prirodi i vremenskim promenama usmerila ju je ka meteorologiji. Stoga je upisala i završila Fizički fakultet u Beogradu, čime je postala diplomirani meteorolog.

Biljana je svoju televizijsku karijeru započela 1990. godine na "Trećem kanalu" RTS-a. Dve godine kasnije prešla je u "Beogradski program". Od 2000. godine, Biljana vodi tim za vremensku prognozu na RTS-u.

1 / 3 Foto: RTS printscreen

Biljana je udata za pilota Borisa Vraneša sa kojim ima dva sina, Marka i Dušana. Ona živi i radi u rodnom Beogradu.

- Udala sam se iz ljubavi. Mi smo već dvadeset godina u braku, prethodno smo se godinama zabavljali. Spojila nas je ljubav, a možda i profesija - rekla je svojevremeno Biljana.

Borisa je upoznala pre 27 godina. Jedan običan susret u klubu prerastao je u divan brak koji je odoleo svim životnim iskušenjima.

Inače, Biljana Vraneš ima i druge hobije osim meteorologije. Ona se bavi sportom, posebno fitnesom, i veoma često trenira.

Takođe, Biljana je oduvek bila umetnička duša. Kao dete, išla je na dramske sekcije i glumila u dečijim predstavama. Veoma je volela da recituje, bila je izvrstan recitator, a veoma često je pisala stihove.

Iako je svesna toga koliko se turbulencija dešava u vazduhu i prirodi, smatra da je to samo odgovor prirode na čovekovo ponašanje.

Bonus video:

02:34

OVE ZIME OČEKUJTE MNOGO SNEGA! Meteorolog otkrio kakva vremenska prognoza nas čeka od novembra: PADAVINA ĆE BITI NA PRETEK

(Espreso/Srećna republika)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.