ZAŠTO SE OVO KRILO? VELIKI MOĆNIK JE DOVEO NA RTS: Espreso došao do ISTINE o OBRAZOVANJU voditeljke, ŽENA ZA PONOS
Moćnik ju je doveo na RTS, Foto: Privatna arhiva

ekskluzivni intervju

ZAŠTO SE OVO KRILO? VELIKI MOĆNIK JE DOVEO NA RTS: Espreso došao do ISTINE o OBRAZOVANJU voditeljke, ŽENA ZA PONOS

Otkrila je i koliko sujete postoji među kolegama, kao i sve o svom obrazovanju.

Objavljeno:

Popularna voditeljka RTS-a Jelena Simić otvorila je dušu za portal Espreso o svom odrastanju, školovanju, karijeri, ali i otkrila kako je uopšte došla na javni servis i koji moćni čovek joj je u tome pomogao.

Ti si nedavno postala prepoznatljivo lice RTS-a. Ljudima si interesantna, ali ljudi i malo znaju o tebi. Gde si uopšte odrasla i gde si provela svoje detinjstvo?

– Rođena sam u Sarajevu. Imala sam detinjstvo puno ljubavi, ušuškano i bezbrižno. Rodni grad pamtim po toplini, mirisima, a najpre po ljudima koji su obeležili moje detinjstvo.

Gde si se školovala i po čemu pamtiš svoje školske dane?

Otkrila je sve o detinjstvu i školovanju
Otkrila je sve o detinjstvu i školovanjufoto: Privatna arhiva

– U sećanju su mi stalne selidbe. Svake godine sam bila novi đak u razredu.

Kako si došla na RTS-a? Jesi se u početku suočavala sa predrasudama i sa pitanjima: "Ko li je njoj sredio da vodi Slagalicu?" I kako se suočavaš sa predrasudama?

– RTS je svojevremeno raspisao konkurs za novinare. Prijavila sam se, ali me nisu pozvali na razgovor. Napisala sam, zatim, mejl direktoru televizije Aleksandru Tijaniću. Rekla sam tada sebi: “Ova vrata si zatvorila." Sutradan, mene je pozvala njegova sekretarica na razgovor. Rekao mi je: “Volim borce, idi u Beogradsku hroniku”….. Tako je sve počelo.

– Na samom početku, svi misle da je lako voditi kviz "Slagalicu", tog uverenja sam bila i ja sve dok nisam stala za pult i krenula da vodim. Sada mi taj posao pričinjava zadovoljstvo. U pitanju je format gde nema mnogo prostora za voditeljsku priču, potrebno je da pratite igru, vodite računa o vremenu i pravilima, budete dobar domaćin takmičarima koji jesu glavni akteri najgledanijeg TV formata na našim prostorima.

Svi misle da je lako voditi kviz 'Slagalicu'
Svi misle da je lako voditi kviz "Slagalicu"foto: Privatna arhiva

Malo je intimno pitanje, šta si inače po profesiji? Neke voditeljke iz "Slagalice" su glumice, a šta je tvoja profesija, ako nije tajna?

- Nije intimno pitanje, zašto bi bilo. Završila sam beogradski Fakultet političkih nauka sa željom da se bavim novinarstvom.

Kada je za tebe bilo najdramatičnije snimanje "Slagalice"? Je li bilo nešto što te je baš uzdrmalo, a što možda gledaoci RTS-a nisu videli?

– Znate kako se to kaže “Show must go on”. Profesionalizam je iznad svega. Sreća moja je i što imam širok osmeh.

Završila beogradski Fakultet političkih nauka
Završila beogradski Fakultet političkih naukafoto: Privatna arhiva

Kada pogledaš pitanja koja postavljaš takmičarima, je li proveravaš i sebe na koliko pitanja znaš da odgovoriš?

– Uvek! Kviz "Slaglica" je sjajna prilika ne samo da navijamo za takmičare nego i da se osveže stara i steknu nova znanja.

Uređuješ emisiju "Jedan dobar dan". Je li postoji sujete? Je li lakše raditi sa ženama ili sa muškarcima?

Meni je najvažnije da sam se rešila sopstvene sujete. Ona vas guši, ne daje mira i nije produktivna.

Izgradila je divan odnos sa kolegama
Izgradila je divan odnos sa kolegamafoto: Privatna arhiva

Radiš sa puno žena, voditeljki...? Kako te podnose kao šeficu?

– Kako me podnose? Mislim da je najbolje da pitate kolege. Trudim se da postupam racionalno u skladu sa zahtevima posla i krajnjim ciljem da pravimo dobre emisije.

Je li lakše raditi sa ženama ili sa muškarcima?

– Ove godine redakcija Zabavnog programa RTS-a pokrenula je novu emisiju "Jedan dobar dan". Svakodnevno odabrana ekipa radi na kreiranju programa. U tom timu žene su brojnije od muškaraca, ali predrasuda je da žene lošije međusobno sarađuju. Izgradila sam divan odnos sa koleginicama Kristinom Radenković, Draganom Kosjerinom i našim kolegom Stefanom Popovićem. Radimo zajedno, dogovaramo se, podržavamo i međusobno uvažavamo. Sa nama su i mlade kolege novinari kojima prenosimo iskustvo i znanje koje smo stekli u dosadašnjem radu.

Bonus video:

53:39

REDAKCIJA 10.10.2023. 3.DEO

(Espreso / Milen Vesović)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.