ZAŠTO SU SE DIREKTOR RTS-a i BETULA POTUKLI? Od tada nije KROČIO na JAVNI SERVIS...pikanterije iz PROŠLOSTI su tu!
Slobodan Betulić Betula, Foto: Kurir

zanimljivo

ZAŠTO SU SE DIREKTOR RTS-a i BETULA POTUKLI? Od tada nije KROČIO na JAVNI SERVIS...pikanterije iz PROŠLOSTI su tu!

Betula o nastanku emisije "Čaša vode na izvoru"

Objavljeno:

Slobodan Betulić Betula, harmonikaš i pevač, gostovao je kod voditelja Ivana Gajića gde je otkrio kako je nastala najveća manifestacija izvornog narodnog stvaralaštva u Srbiji, "Čaša vode sa izvora".

Sve je počelo tako što je Slobodan Betulić Betula sredinom 80-ih počeo da traži "Novu nadu za estradu".

- Čaša vode sa izvora je bila preteča pameti u našoj državi. Mada pre toga sam radio "Tražimo novu nadu za estradu". Pa smo išli po šatorima i vašarima Božidar Nikolić, Doca Ivanković, Snežana Đurišić, Bane Đokić i ja. Napravimo audiciju pod šatorom na vašaru. Tu je u Smederevu pobedio otac Rade Manojlović, šofer. Dohvatio je mikrofon i pobedio sve sa 100 prema nula. Znaš kako peva čovek - rekao je Betula i dodao:

02:26

POTUKAO SAM SE SA DIREKTOROM RTS JER MI JE UZIMAO PARE! Betula o nastanku emisije Čaša vode na izvoru: Imao sam pušku

- Nikolić me je onda pozvao, zvao me je inače deda. Rekao je "deda, zovu me ovi, treba da se napravi emisija i treba mi jači naziv." Ja prošetam kraj neke njive gde sam kopao sa majkom i ocem u njivi nekada. Inače sam bio lovac i imao sam pušku. Došao sam pored izvora i setio se. Tada sam napisao "čaša vode sa izvora". Sutra sam zvao Nikolića i rekao da imam emisiju. Napravili smo ugovor sa RTS-om i jedino se tom emisijom predstavljala naša država u kulturi putem satelita. Međutim, pobio sam se sa jednim direktorom iz RTS-a, da ne pričam kojim, raskinemo ljubav i od tada više nikada nisam ušao u RTS. Uzimao mi je pare za emisiju, ali ajde što je on, nego smo mi trebali i njegovom pobratimo posle mesec dana da damo.

02:40

JA SAM OD CECE NAPRAVIO ZVEZDU, DOK JE JOŠ BILA DERIŠTANCE Betula: Pisao sam mu pesmu, a onda smo se potukli ZBOG NJE! (video)

Mnogi poznati izvođači koji su danas sinonim za srpsku muzičku scenu, poput Cece Ražnatović, Jelene Tomašević, Đanija, Rade Manojlović i Dragog Domića, započeli su svoje karijere upravo na "Čaši vode sa izvora", iako su tada bili relativno nepoznati.

Bonus video:

44:43

PULS SRBIJE 09.10.2023. 3. DEO

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.