MILAN VASIĆ SE BOJAO SUSRETA SA SVOJIM IDOLOM: Otkrio DETALJE susreta sa JUGOSLOVENSKOM LEGENDOM
Milan Vasić, Foto: Amir Hamzagic/ATAImages

UTISCI

MILAN VASIĆ SE BOJAO SUSRETA SA SVOJIM IDOLOM: Otkrio DETALJE susreta sa JUGOSLOVENSKOM LEGENDOM

Vasić je bio u prilici da sarađuje sa jednim od najboljih glumaca na teritoriji bivše Jugoslavije, ali i sa čovekom kojeg i sam izuzeno poštuje

Objavljeno:

Milan Vasić je bio u prilici da već dva puta odgleda “Heroje HalijardaRadoša Bajića, čija se premijera očekuje 10. oktobra u MTS dvorani.

Glumac, koji u filmu tumači kapetana Rakovića, kaže da je prezadovoljan ovim ratnim spektaklom i da je veoma srećan i ponosan što je bio deo velike ekipe.

- Na početku rada mi je moja uloga delovala kao mala, ali nije tako. Ona je izuzetno upečatljiva i bitna. Zadovaljan sam što sam uradio sjajan posao zahvaljujući Radošu. On je od onih reditelja koji zaista odlično vode svoj posao i jako poštuje glumce. Ako nešto nije u redu, on vas pozove sa strane da porazgovarate i ukaže vam na grešku. Želja mi je oduvek bila da zaigram u istoj sceni sa Žarkom Lauševićem, makar bio samo jedan kadar. Po meni on je najbolji glumac svih vremena bivše Jugoslavije i bio sam prvog dana jako uzbuđen kada sam trebao da igram sa njim. Em što mi je bio prvi dan snimanja, em što sam tog dana imao tri strane teksta sa Žarkom. Bio sam uzbuđen i imao sam ogromnu tremu - priča Milan Vasić.

Kakav je utisak Žarko ostavio na Vas kada ste ga upoznali?

- Stalno govorim ljudima da svoje idole ne trebaju nikada da upoznaju, jer se često u njih mogu razočarati. To što vidite na televiziji izgleda drugačije uživo. Ja sam se tog prvog susreta jako pribojavao, jer obožavam Žarka i molio sam Boga da se ne razočaram. Sećam se da sam tog dana došao pun uzbuđenja i treme. Odmah sam naleteo na njega koji je izlazio iz glumačke prikolice. Ugledao me je i uzviknuo: “Zdravo. Kako si?” Najsrdačnije smo se pozdravili a onda je dodao da mi je pesma za koju sam snimio i spot super. Bio sam skroz zbunjen. Ja nisam znao kako da mu priđem, a on se ponašao prema meni kao da me zna sto godina i još me je pohvalio. Tada mi je rekao da dugo nije živeo u zemlji i da ne zna puno ljudi, ali obavezno voli da sazna sve o osobi sa kojom treba da radi. Rekao je: “Uključio sam komjuter i istražio sve o tebi. Bravo, odličan si.” Sa svim tim rečima me je opustio. Žarko ima godine, ali je i dalje dete u duši. On je dečak od koga možete da naučite mnogo za samo tri minuta. Uđete u kadar sa Žarkom i sve je završeno. Veliki je to čovek. Dugo ovakav projekat nisam snimao u svojoj karijeri. Za razliku od mnogih filmova i serija gde igra ista ekipa glumaca, ovde je Radoš okupio mnoge koji se nikada nisu sretali u zajedničkim projektima. Raša Vujović, Nikola Rakočević, Nenad Heraković i ja nikada nismo radili zajedno ali za kratko vreme smo se razumeli u glumačkom razmišljalnju i kao ljudi i zaista smo lepo sarađivali.

Postoje li glumci sa kojima ste ponovo, na obostrano zadovoljstvo, sarađivali?

- Da, na primer sa Nelom Mihailović. Mi se zaista volimo i poštujemo. I sa Petrom Božovićem sam ranije radio. Mislim da će narod prepoznati da je ovo jedan od boljih domaćih filmova u poslednjih desetak godina.

Da li su vam bile najdraže scene u kojima ste jahali konja?

- Apsolutno i pretpostavljam da će u seriji biti više scena na kojima jašem. Ja zaista volim te životinje i srce mi je puno kada imam scene sa konjima.

Poslednja dva meseca ste proveli na Šar planini...

- Snimao sam priloge za emisiju o Šar planini. Pomagao mi je drug Jovan Radić koji tamo živi i radi na televiziji Priština. Ja Kosovo i Metohiju mnogo volim a pošto se svako od nas treba što više okrenuti korenima i poreklu, ja sam želeo da uradim nešto što će biti trajno zabeleženo. Radni naslov emisije je “Poštuj svoju tradiciju, čuvaj svoje korene.” Zaista imam savršene kadrove kao i sagovornike za emisiju. Primera radi za sagovornika imam čoveka koji je sa 65 godina počeo da svira kavalu, onda čoveka koji od 23. godine ide u šumu po drva, kao i starijeg stanovnika koji već 50 godina odlazi na planinu i bere lekovito bilje. Ja se bavim samo Kosovom i Metohijom, i biće verovatno na mom You tube kanalu, a možda i na nekoj televiziji. Dok sam bio na Šar planini obišao sam sve manastire na Kosovu i Metohiji. Srce mi je puuno kada mi pojedinci kažu da sam pravi ambasador sa Kosova i Metohije.

Bonus video:

05:10

ČOLA NAPRAVIO LOM U BUDVI: Espreso na licu mesta

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.