GLUMAC IZNEO DETALJE SUĐENJA MILENE RADULOVIĆ I MIKE ALEKSIĆA: Evo kako je sve delovalo u SUDNICI iz njegovog ugla
Mnoge kolege podržale su Milenu Radulović, Foto: Antonio Ahel/ATAImages

bio je jasan

GLUMAC IZNEO DETALJE SUĐENJA MILENE RADULOVIĆ I MIKE ALEKSIĆA: Evo kako je sve delovalo u SUDNICI iz njegovog ugla

Milan Marić je izneo svoje utiske nakon suđenja na kojem je prisustvovao

Objavljeno:

Glumac Milan Marić, gostujući u "Jutru" na Prvoj Tv govorio je o slučaju koleginice Milene Radulović koja se pre nekoliko dana suočila sa Miroslavom Mikom Aleksićem kojeg je prva prijavila za silovanje, dok je pohađala njegovu školu glume.

Milenu je ispitivao Aleksićev branilac Zoran Jakovljević, a neki od detalja koje je iznela izuzetno su potresni, a suđenju je prisustvovao i njen kolega Marić.

Ovog jutra Milan je gostujući u jutarnjem na Prvoj otkrio šta je za njega, kao nekog ko je sedeo u sudnici i slušao Milenino svedočenje, bilo najstrašnije u slučaju.

- Nisam znao šta da očekujem? Zapravo kako to izgleda tamo, sve dok nisam došao tamo. Ja sam samo želeo da odem i da ona zna da ima tu neke ljude kao podršku. I kada sam izašao iz sudnice, bio sma pod utiskom svega toga, od načina kako to izgleda i šta se dešava sve u toj sundici. Koliko je njoj strašno da priča o svemu tome.

Marić je istakao da misli da se Milena nije pokajala što je slučaj prijavila
Marić je istakao da misli da se Milena nije pokajala što je slučaj prijavilafoto: Petar Aleksić

- Razmišljao sam šta je zapravo ostavilo najjači utisak na mene. Vi imate nekog ko je žrtva i ko je propario pre izvesnog vremena, a mi se sada nalazimo na mestu gde se deli pravda - sud, i vi sad gledate kako ta žrtva ponovo prolazi kroz neku vrstu, kako da kažem, nasilja ili kako god, ili opet neku vrstu neprijatnosti. Vi ne možete ništa. Onda kažete sebi: "U redu to je proces, to tako funkcioniše".

Marić je dalje nastavio i naveo da mu se čini "da postavka više štiti okrivljenog, nego oštećenu".

Marić je naveo da mu se čini 'da postavka više štiti okrivljenog, nego oštećenu'
Marić je naveo da mu se čini "da postavka više štiti okrivljenog, nego oštećenu"foto: Antonio Ahel/ATAImages

- Meni je to tako delovalo, uz dužno poštovanje morate da ispoštujete pretpostavku nevinosti, jel? Meni se čini da ova postavka više štiti potencijalno okrivljenog nego...

Marić je istakao da misli da se Milena nije pokajala što je slučaj prijavila, te da je svojom pričom podstakla sve žene da bez straha iznesu svoju priču i pomogne društvu da promeni svest o takvim temama.

Marić je istakao da misli da se Milena nije pokajala što je slučaj prijavila, te da je svojom pričom podstakla sve žene da bez straha iznesu svoju priču
Marić je istakao da misli da se Milena nije pokajala što je slučaj prijavila, te da je svojom pričom podstakla sve žene da bez straha iznesu svoju pričufoto: Antonio Ahel/ATAImages

- Verovatno jeste, ali siguran sam da nekako i nije. Mislim da ono šta ona nije očekivala jeste zapravo taj neki otrov koji se nenadano izlio po njoj i svim devojkama koje su u ovom slučaju skupile hrabrosti da prijave to. Samo ću vas podsetiti koliko žena je posle toga skupilo snage da progovorio o svojim iskustvima. Posle ovoga stvari više nikada neće biti iste i mislim da se u društvu promenila svest o seksualnom uznemiravanju...

Bonus video:

05:12

SASA MATIĆ PRIZNAO ŠTA MU LEŽI NA DUŠI: Espreso ispratio pevačev KONCERT u Budvi

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.