NA VISOKOJ JE FUNKCIJI U DRŽAVI, PITA SE ZA SVE: Ova MOĆNICA je SESTRA Saše Popovića, dolaze iz UGLEDNE PORODICE
Saša Popović, Foto: Antonio Ahel/ATAImages

niste znali

NA VISOKOJ JE FUNKCIJI U DRŽAVI, PITA SE ZA SVE: Ova MOĆNICA je SESTRA Saše Popovića, dolaze iz UGLEDNE PORODICE

Nema veze sa estradom a vrlo je ugledna

Objavljeno:

Saša Popović i Ivanka Popović su rođaci, a kada se ta informacija pojavila u javnosti mediji su danima brujali o tome.

Informaciju je tada potvrdila i lično rektorka Beogradskog univerziteta za Kurir.

Prvobitna informacija koja je kružila internetom je da su Saša i Ivanka brat i sestra od strica. Tim povodom svojevremeno je ekipa Kurira najpre kontaktirala Popovića, ali on se nije javljao. Potom su pozvali i prof. dr Popović, koja je kazala istinu, ali nije bila baš mnogo rečita.

- U srodstvu smo, sedmo koleno. Ne bih to nazvala bliskim srodstvom. Osim senzacionalizma, ne vidim zašto je ta informacija bitna - napisala je tada rektorka Beogradskog univerziteta u poruci.

Ova žena koja je na jako visokoj funkciji je rođaka Saše Popovića
Ova žena koja je na jako visokoj funkciji je rođaka Saše Popovićafoto: Marina Lopičić

Ugledna porodica

Najpouzdaniji podatak iz biografije Popovićeve koji je dokaz da su u srodstvu glasi ovako: - Rođena je 1959. godine u Rio de Žaneiru. Deda joj je bio senator Daka Popović, prvi ban Dunavske banovine, a otac ambasador Gavra Popović, inače jugoslovenski diplomata. Sveštenik Srpske pravoslavne crkve Alimpije Popović, Ivankin stric, bio je prvi gradonačelnik Novog Sada nakon Drugog svetskog rata - piše između ostalog u biografiji rektorke.

Bezbrižno detinjstvo

Niko od ovih imena koja se pominju nije Popoviću blizak rod, ali već je poznato da i Saša potiče iz svešteničke porodice iz Novog Sada. Njegov deda bio je pop u jednoj crkvi u prestonici Vojvodine.

- Moj deda i sva njegova braća bili su sveštenici u novosadskim crkvama. Imao sam divno, bezbrižno detinjstvo. U velikoj crkvenoj kući živela je naša porodica i porodica mog strica. Pored nas je bila ugostiteljska škola, koja je u porti imala sportsko igralište. Čim bih ustao, izlazio sam s loptom na teren, žonglirao besomučno, po pet hiljada puta sam udarao loptu da ne padne na zemlju - rekao je jednom prilikom direktor „Granda“.

Znate li koja je poznata dama sestra Saše Popovića?
Znate li koja je poznata dama sestra Saše Popovića?foto: Dragana Udovičić

Nije kao Ivanka Saša odustao od fakulteta

Pre nego što je počeo da se bavi muzikom, Popović je studirao na Poslovno-pravnom fakultetu u Novom Sadu i bio je dobar student. Stigao je do treće godine, kad je odlučio da napusti studije i osnuje svoj bend. Da je, kojim slučajem, uspeo da završi prava, Saša bi danas možda radio neki sasvim drugačiji posao, daleko od domašaja estrade, ali je pitanje da li bi na taj način uspeo da stekne veliko bogatstvo.

Bonus video:

06:13

Sasa Popović o novim pravilima u novoj sezoni Zvezde Granda

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.