PRIRODNA LEPOTA I NEKRUNISANA KRALJICA KOMEDIJE: Ovo je Seka Sablić iz 1970. godine, KAO PRAVA BOGINJA (VIDEO)
Seka, Foto: Damir Dervišagić

diva

PRIRODNA LEPOTA I NEKRUNISANA KRALJICA KOMEDIJE: Ovo je Seka Sablić iz 1970. godine, KAO PRAVA BOGINJA (VIDEO)

Ovako je nekrunisana "kraljica komedije" izgledala u mladosti

Objavljeno:

Jelisaveta Seka Sablić je verovatno naša najveća domaća komičarka. Bilo da pomislimo na neke od uloga s početka njene karijere, ili čuvenu Kristinu, ili one kasnije, poput Vere u "Ljubav, navika, panika", dovoljno je da nam izmami osmeh.

Nekrunisana "kraljica komedije" već duže od 50 godina je prisutna na domaćoj glumačkoj sceni, gde važi za jednu od najpoznatijih diva srpskog glumišta.

O njenom privatnom životu ne zna se mnogo, osim da ima sina Stefana i ljudi, pričajući o njoj, uglavnom pomisle na nju onakvu kakva je danas. Međutim, malo ko se seća kako je Seka izgledala kad je bila mlada...

Nekrunisana 'kraljica komedije'
Nekrunisana "kraljica komedije"foto: Marina Lopičić

Seka je danas, zasigurno, jedna od najpopularnijih i najvoljenijih glumica cele Jugoslavije. Put ka blistavoj karijeri joj je otvorila uloga Kristine u kultnom filmu Maratonci trče počasni krug, a pored mnogobrojnih velikih uloga, mlađe generacije je pamte i kao sekretaricu Marijanu iz Srećnih ljudi.

Članica Ateljea 212 je postala 1968. godine i nakon toga je počela da niže sve veće i zapaženije uloge.

 Put ka blistavoj karijeri joj je otvorila uloga Kristine u kultnom filmu Maratonci trče počasni krug
Put ka blistavoj karijeri joj je otvorila uloga Kristine u kultnom filmu Maratonci trče počasni krugfoto: Damir Dervišagić

19770. godine, odglumila je ulogu pevačice Rajke u filmu "Burduš", pored Dragomira Bojanića Gidre. Ona je tada u čuvenoj sceni otpevala pesmu "Daj mi čašu rakije", a mnogi će se iznenaditi da se prisete kako je glumica izgledala pre čak 53 godine.

Ona je vrlo prepoznatljiva, pa bi se reklo da se ništa suštinski nije promenilo na njenom licu, izuzev godina, a Seka je pravi primer prirodne lepote.

Bonus video:

02:57

Seka Sablić o ulozi veštice u novoj seriji

(Espreso/Glossy)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.