POLICIJA MOLDAVIJE IZDALA SOPŠTENJE O GORANU BREGOVIĆU: Evo o čemu se ZAPRAVO RADI
Goran Bregović, Foto: Radule Perisic/ATAImages

ZVANIČNO

POLICIJA MOLDAVIJE IZDALA SOPŠTENJE O GORANU BREGOVIĆU: Evo o čemu se ZAPRAVO RADI

Četiri dana kasnije policija Moldavije je navela da muzičar nije vraćen sa graničnog prelaza na aerodromu u glavnom gradu

Objavljeno:

Suprotno onome što je saopšteno u nedelju, 20. avgusta, policija Moldavije je četiri dana kasnije navela da čuveni muzičar Goran Bregović nije vraćen sa graničnog prelaza na aerodromu u glavnom gradu Kišinjevu.

- Dana 20. avgusta 2023. godine, u protoku putnika sa Međunarodnog aerodroma Kišinjev, inostrani izvođač nije bio prisutan, već samo članovi benda - saopštila je danas Granična policija za moldavski servis Radija Slobodne Evrope (RSE).

Prvo saopštenje granične policije, koje je masovno preuzela moldavska i međunarodna štampa, nekoliko dana je podgrevalo utisak da je Goran sleteo u prestonicu Moldavije, ali mu nije bilo dozvoljeno da uđe u tu državu, jer je "vraćen" zbog proruskih stavova.

Srpska zvezda bosanskog porekla i njegov bend trebalo je da doputuju u Moldaviju zbog odavno zakazanog nastupa na muzičkom festivalu u mestu Stari Orhej.

Inače, Bregović je prekjuče istakao da mu je veoma žao što su ga vratili sa granice i nije imao mogućnost da se druži sa publikom na zakazanom nastupu na festivalu.

- Sa svim svojim muzičarima gostujem po celoj Evropi i nikada nigde nije bilo problema. Volim vašu zemlju mnogo i uživam u svakoj prilici da nastupim u Moldaviji, posebno na ovako živopisnom i jedinstvenom festivalu. Veoma mi je žao što sam bio uskraćen za radost i zadovoljstvo pojavljivanja ovog puta pred vama - naveo je Bregović u saopštenju tada objavljenom na sajtu organizatora festivala.

Bregovićev menadžerski tim se ovim povodom oglasio i objasnio šta se zapravo dogodilo.

- Bregovićev koncert je morao da bude odložen jer organizatori festivala iz Moldavije nisu pripremili potrebnu dokumentaciju u skladu sa novim uslovima ulaska državljana Srbije u tu zemlju. Goran nije ni krenuo put Kišnjeva pošto je išao sa druge destinacije – kažu u menadžerskom timu Bregovića.

Bonus video:

01:28

ESPRESO TIKTOK: NOVI ALBUM JELENE KARLEUŠE

(Espreso/Kurir/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.