SLAVILA JU JE CELA JUGA, A NIKO NE ZNA KROZ KAKAV PAKAO JE PROŠLA: Njena POTRESNA PRIČA ledi krv u žilama
Glumica, Foto: prentscreen/youtube/KLASIK

život

SLAVILA JU JE CELA JUGA, A NIKO NE ZNA KROZ KAKAV PAKAO JE PROŠLA: Njena POTRESNA PRIČA ledi krv u žilama

Ostavila je značajan trag u umetnosti na našim prostorima

Objavljeno:

Glumica Ružica Sokić preminula je pre deset godina nakon duge borbe sa Alchajmerom.

„Nije shvatala da je bolesna. Ni ja nisam prepoznao da je toliko bolesna. Imala je operaciju 2012. godine i usledila je neugodna situacija. Trebalo je da ode na rehabilitaciju, tada više nije igrala. Pokušala je da odigra još jednu predstavu u januaru 2013. godine. Mučila se s njom dosta. Nije mogla da se seti teksta, pa je imala šaptača“, ovako je o njenim poslednjim danima govorio njen suprug Miroslav Lukić, sa kojim je provela nekoliko decenija skladnog braka.

Ružica nikada nije krila da decu nije želela iz više razloga. Prvenstveno jer je to bio način da sačuva slobodu, a priznala je i da se plašila porođaja.

„Želja za karijerom je najviše uticala na to da prihvatim činjenicu da nikada neću imati dete. Bojala sam se da zastanem, a i plašila sam se porođaja“, iskreno je govorila Ružica.

Na ovakve njene stavove uticalo je teško detinjstvo. Naime, njen otac Petar bio je osuđen na smrt, ali je ipak oslobođen da bi kasnije uspeo i da se vrati u Beograd.

Međutim, to nije bilo dovoljno za srećan i bezbrižan život. Petru su oduzeta sva građanska prava, a i nakon oslobođenja porodica je bila na udaru vlasti.

„Kada je došlo oslobođenje, bilo je stvarno strašno, tako da mi je taj period detinjstva bio tragičan. Tata ništa nije radio, nije mogao da se zaposli. U trosoban stan ubacili su nam porodicu nekog frizera jer je to bila ruska formula stanovanja“, ispričala je Ružica u intervjuu za Story 2006. godine.

Kao i mnoge porodice posle rata i Sokići su dobili stanare, ali sa njima nisu bili u dobrom odnosu.

Kao i mnoge porodice posle rata i Sokići su dobili stanare, ali sa njima nisu bili u dobrom odnosu
Kao i mnoge porodice posle rata i Sokići su dobili stanare, ali sa njima nisu bili u dobrom odnosufoto: Marina Lopičić

„Ti ljudi iz sela Rušnja maltretirali su nas, naročito mog oca, koji je zbog verbalnog delikta bio prokažen i zatvaran. Čak su i mene saslušavali, ali nisam dozvolila da mržnja nikne u mom biću. Nikoga ne mrzim, pa ni te ljude koji su mi uništili život“, istakla je glumica jednom prilikom.

Bonus video:

00:24

ESPRESO NA LICU MESTA! ACO PEJOVIĆ DOŠAO NA MAC: Evo šta kaže o Emini Jahović

(Espreso/Nova)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.