EVO KO JE TREBLO DA PEVA "SRCE JE MOJE VIOLINA" Pesma je bila namenjena JEDNOJ VELIKOJ ZVEZDI, pa otišla LEPOJ
Lepa Lukić, Foto: Dragana Udovičić

ŠOKANTNO

EVO KO JE TREBLO DA PEVA "SRCE JE MOJE VIOLINA" Pesma je bila namenjena JEDNOJ VELIKOJ ZVEZDI, pa otišla LEPOJ

Lepa je opštepoznata narodna pevačica sa zavidnom karijerom

Objavljeno:

Pesma „Srce je moje violina“ proslavila je kraljicu narodne muzike Lepu Lukić

U našem narodu postoji izreka „Nije kome je rečeno, nego kome je suđeno“, a ona se može primetiti i kada je u pitanju estrada.

Mnogi pevači su u nekom periodu svoje karijere odbijali pesme koje su im bile ponuđenje, a koje su kasnije postale veliki hitovi.

Lepa Lukić
Lepa Lukićfoto: Dragan Kadić

Pesma „Srce je moje violina“ proslavila je kraljicu narodne muzike Lepu Lukić. Ova numera se i danas sluša kao prvog dana, a malo ko zna da je bila namenjena drugoj pevačici.

Prvobitno je pesma napisana za Biljanu Jevtić, ali je ona odbila da snimi ovaj hit. Kasnije je pesma ponuđena Vesni Zmijanac, koja je takođe odbila.

Vesna Zmijanac
Vesna Zmijanacfoto: Damir Dervišagić

Tek u trećem pokušaju, numera je stigla na pravu adresu, Lepa je odmah prihvatila i snimila, a odmah po objavljivanju pesma je postala veliki hit.

Inače, Vesna Zmijanac je odbila pesmu „Vidovdan“, a kompozitor Milutin Popović Zahar je posle dugo ubeđivanja dozvolio da numeru snimi njegova tadašnja supruga Goca Lazarević.

Podsetimo, ovo nije jedini slučaj na estradi, Nada Topčagić je jedna od pevačica koja je odbila najviše pesmana koje su kasnije postale veliki hitovi.

Bonus video:

01:37

LEGENDA NARODNE MUZIKE OTKRILA TAJNU SAVRŠENOG IZGLEDA! Lepa Lukić ima poseban način ishrane, sa njom izgledaćete SKROZ DRUGAČIJE

(Espreso/Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.