ZVANIČNO SAOPŠTENJE JOVANA MEMEDOVIĆA: Voditelj otkrio PRAVI RAZLOG zbog kog je NAPUSTIO RTS
Memedović, Foto: Printscreen/RTS

ISTINA ISPLIVALA

ZVANIČNO SAOPŠTENJE JOVANA MEMEDOVIĆA: Voditelj otkrio PRAVI RAZLOG zbog kog je NAPUSTIO RTS

U otvorenom pismu Jovan je detaljno opisao njihovu saradnju.

Objavljeno: 13:40h

Voditelj Jovan Memedović u jeku je medijske pažnje zbog otkaza koji je dao na RTS, posle 30 godina rada na pomenutoj televiziji.

U otvorenom pismu naš poznati novinar detaljno je opisao njihovu saradnju.

- U sred sam snimanja nove sezone "Potere", a u isto vreme i postprodukciji novih epizoda "Sasvim prirodno", koje će se emitovati od septembra na istom programu u isto vreme. Ja kroz rad govorim i šta mislim i u šta verujem. Sada sam primoran da se na ovakav način obratim mojim gledaocima i poštovaocima moga rada - napisao je Jovan pa dodao:

Opisao saradnju sa RTS
Opisao saradnju sa RTSfoto: © ATA Images, Zorana Jevtić

- Nisam više zaposlen na RTSu, ali se pomenute emisije koje vodim nastavljaju kao i do sada. Razlog promene mog statusa je novodoneseni "Etički kodeks" koji dovodi u pitanje mogućnost rada za privatne produkcije i radnog odnosa u Javnom Servisu u isto vreme. Prethodnih 30 godina se radilo drugačije i to je prosto tako. Sada, jedini način da RTS zadrži obe emisije i njihovu ogromnu gledanost bio je da dam otkaz. Emisija "Sasvim prirodno" se ne može raditi u proizvodnji RTSa (objasniću zašto), a procenjeno je i da "Potera" ne bi bila ista ako bi na moje mesto voditelja morao da dođe neko drugi, neko ko nije zaposlen na RTSu - objasnio je Memedović.

Emisije se nastavljaju
Emisije se nastavljajufoto: RTS printscreen

- Kako je uopšte došlo do toga da radim za privatne produkcije i RTS istovremeno? Emisiju "Sasvim prirodno" sam sam osmislio u toku radnog odnosa i tada pre mnogo godina predočio uredniku programa. Dobio sam odgovor sa oni kapaciteta i mogućnosti za proizvodnju takvog programa nemaju, a nisu u njemu ni videli današnji uspeh i gledanost - napisao je Jovan Memedović, a celo saopštenje pogledajte u galeriji ispod.

1 / 3 Foto: instagram / jovanmemedovic

Bonus video:

00:28

Jovan Memedović uzeo zmiju u ruke

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.