ŽIVELA U TEŠKOM SIROMAŠTVU A DANAS REĐA LOVU NA LOVU: Ovoj devojčici se život OBRNUO za 360 STEPENI
Mališa Karva, Foto: Youtube/Maleesha Kharwa

rolerkoster

ŽIVELA U TEŠKOM SIROMAŠTVU A DANAS REĐA LOVU NA LOVU: Ovoj devojčici se život OBRNUO za 360 STEPENI

Krov nad glavom, krevet i hrana postojali su samo kao misao, dok je nisu prepoznali kao budućeg slavnog modela

Objavljeno:

Mališa Karva dolazi iz siromšne četvrti Mumbaja, a preko noći je promenila život i zadobila simpatije čitave planete.

Do skoro je ova 15-godišnjakinja spavala u improvizovanim kućercima, živeći od dana do dana. Isticala se svojom lepotom, što je dovelo do toga da postane poznata kao "sirotinjska princeza Indije", ali je došlo vreme da taj nadimak zauvek odbaci i postane budući supermodel.

Jedan susret joj je promenio svet i postala je model velikih kozmetičkih i modnih kuća. Sa tako malo godina je zavela svet i osvojila naslovnice velikih časopisa kao što je "Vog" i "Kosmopolitan". Reklame za šminku i odeću za tinejdžere su dobili novo zaštitno lice pravo iz srca Indije.

- Život mi se promenio. Pre nisam bila na posterima, novinama ili televizijskim kanalima, a sada sam svuda po svetu. Svi me prepoznaju i traže da se slikaju sa mnom. Ponosna sam na sebe. Oduvek sam želela da postanem model. Sa pet godina sam sanjala o ovome. Veoma sam srećna. Sanjam da jednog dana postanem supermodel - govori Mališa za "Thenationalnews.com".

1 / 3 Foto: Youtube/Maleesha Kharwa

Iz otpada do kamera i naslovnica

Mališin otac je radio kao klovn na dečjim događajima kako bi izdržavao porodicu, ali koliko god da se trudio, nije bilo dovoljno.

Sve se zaokrenulo, kada je devojčica naišla na glumca Roberta Hofmana, koji se u njenom gradu našao zbog posla.

- Bio sam fasciniran kada sam je upoznao, sedela je na dušeku u improvizovanom šatoru. Bila je tako upečatljiva - rekao je Hofman.

Ubrzo nakon njihovog susreta je glumac otvorio nalog za prikupljanje sredstava i pomoći da se ova devojčica školuje i da pokuša da ostvari svoje snove kao model. Nakon videa koji je preplavio društvene mreže, devojčicu su počele da traže brojne modne agencije.

Neko je njoj promenio život, a ona svojoj porodici

Snimci i njene slike, pomogle su petnaestogodišnjakinji da transformiše i svoj život i život njene porodice. Uz pomoć isplate njenih manekenskih poslova, kupila je jednosoban stan u stambenoj zgradi u gradu.

- Ranije nismo imali struju, morali smo daleko da idemo po vodu, ali sada imamo priključak za struju, postoji ventilator na plafonu, imamo vodu iz česme. Opština bi često rušila naše kolibe, ali sada imamo sigurniji krov nad glavom. Moj otac je ponosan na mene- navodi budući supermodel.

1 / 4 Foto: Instagram/@maleeshakharwa

Prkosi stereotipima i mitovima

Priča ove devojčice nije samo posebno zbog njenog porekla i načina života ranije, već i zbog toga što ona polako "razbija" mit da se samo devojke svetle kože lepim u Indiji. U ovoj zemlji preovladava mišljenje da je svetlija koža odlika lepote - iako je većina stanovništva tamnoputa. Ženska lepota se često meri po tonu kože. Svetska zdravstvena organizacija otkrila je da proizvodi za izbeljivanje kože zauzimaju 50 odsto tržišta za negu kože u Indiji.

Zbog toga, Mališa ima za cilj da podstakne mlade devojke poput nje da prihvate svoju prirodnu lepotu i da je ona nešto nezamenljivo.

- U svemu vidim lepo. Mnogi ljudi misle da je samo svetla koža lepa, a ja mislim da je to glupo. Ne gledam tako svet. Lepo je imati lepo lice, ali lepota je važnija iznutra. Volim svoj ten i osećam se savršeno. Presrećna sam što mogu da podelim poruku da ne postoji pravo pravilo koje devojke i žene treba da poštuju. Imaju slobodu da rade šta god požele. Srećna sam što mogu da inspirišem druge devojke i da im kažem da su posebne- navodi Mališa.

Osim modelinga, Mališa planira da pokrene platformu gde će da bude u kontaktu sa decom sličnom sebi i podstakne ih da sanjaju velike snove.

- Svi ljudi, žene i deca treba da znaju kako da "jure" svoje snove. Zato želim da pomognem u našoj ideji o narodu. Mogu pomoći ljudima poput mene koji zaslužuju da sanjaju i čine svet boljim - zaključuje ona.

Bonus video:

04:06

EVO DA LI SE VIĐA SA BIVŠIM MUŽEM: Emina Jahović za Espreso progovorila o Mustafi

(Espreso/Ona)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.